DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
12:59

Russell tovább javít, s ezzel most a mercedeses vezet 1:19,457-tel.

Ezennel most itt meg is köszönjük a figyelmet, jó étvágyat mindenkinek az ebédhez - aztán pedig 16:30-tól jön az idei első sprint, tartsatok akkor is velünk!

Itt a teljes végeredmény a második edzésről:

Másra ugyanis már nem maradt idő, hiszen itt a kockás zászló, véget ért az akciódúsnak távolról sem nevezhető FP2. Viszont meglepetés az van, hiszen Russell volt a leggyorsabb Perez és Leclerc előtt - utóbbi amúgy először szorult ki idén az első kettőből bármilyen edzésen vagy futamon.

Úgy fest, Ricciardo és Bottas is teljes egészében kénytelen volt kihagyni ezt az edzést. Norris viszont még épp ki tudott gurulni, megnézheti, sikerült-e a javítás.

Szépen átdobta a Haast Mick Schumacher a sikánnál, aztán Leclerc is hasonlót mutatott be a Ferrarival.

Az utolsó perceknél járunk, lesz-e még vajon változás? Russell, Perez, Leclerc az első három.

Pozíciót nem javít, marad az ötödik, de Alonso villant közben egy lila első szektort az Alpine-nal.

Perez javított, most már ő a második, de még mindig Russell vezet a Mercedesszel. Kezdenek magukra találni vagy inkább a többiek nem kockáztatnak a sprint előtt?

Sainz is gyorsul azért, a hatodik helyen a spanyol. Russell, Leclerc, Perez, Hamilton, Alonso, Sainz, Verstappen, Tsunoda, Zhou, Albon az első tíz szűk negyed órával a vége előtt.

Na, legalább az egyik Ferrari megérkezett az élbolyba: Leclerc jött fel másodiknak.

Ha már az elején említettük, hogy főként a gumik tesztelésére lehet jó ez az edzés: eddig főként a közepes és a lágy keverékek kerültek elő a csapatoknál, a kemény opciót eddig csak az AlphaTaurik és Stroll tették fel.

Félidőnél járunk, mutatunk egy teljes állást:

Russell a második, úgyhogy most a Mercedes a második-harmadik helyeken a Red Bullok között. A Ferrarik még érdemi idő nélkül, csak nyolcadik-kilencedik pozícióban.

Hát ez nagyon nem a McLaren edzése: Norris autóján pedig a fékrendszerrel van probléma, azt vizsgálja a csapat. Három kört tett meg eddig a brit, de most ő is a bokszban rostokol.

Most azért Hamilton feljön a második helyre, elválasztja egymástól Perezt és Verstappent. Tsunoda, Albon és Gasly a további sorrend, vagyis jók az AlphaTaurik a tegnapi dupla Q1-es búcsú után.

Hamilton fékezi el magát a sikánnál, kénytelen a füvön átvágni a brit. Borzalmasan küszködnek egyelőre Imolában a Mercedesek.

Nem csak Ricciardo van várakozásra kárhoztatva: az Alfa Romeónál is dolgoznak Valtteri Bottas autóján, vélhetően még a tegnapi időmérős meghibásodást igyekeznek orvosolni, amely miatt a finn kénytelen volt félreállni a Q3-ban.

Ferrari-szurkolókból nincs hiány a lelátókon:

Tíz perc elteltével a Red Bullok vezetnek: Sergio Perez az első 1:20,198-as körrel.

Valamiféle gond van Daniel Ricciardo autójával, ezt vizsgálja a McLaren. Remélik, hogy még az edzés vége előtt pályára tudnak hajtani azért.

Többen is követték a kanadai példáját - esőnek tényleg nincs most nyoma.

Elindult a második szabadedzés, Lance Stroll az első pályára hajtó.

Éppen ezért amúgy - bocsánat a kifejezésért, de tényleg ez a helyzet - teljesen értelmetlen ez a mostani gyakorlás, hiszen az autók már parc fermé-szabályok alatt vannak, a beállításokhoz nem lehet hozzányúlni. Ami megmentheti az előttünk álló egy órát, hogy először mehetnek majd teljesen száraz pályán a versenyzők a hétvége során, vagyis legalább az abroncsokat próbálgathatják majd.

Köszöntjük újfent olvasóinkat, bő tíz perc múlva kezdődik az Emilia-Romagna-i Nagydíj második szabadedzése - igen, a második, hiszen sprinthétvége van, így tegnap késő délután már az időmérőt rendezték Imolában.