DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
12:41

Barátságos osztozkodás a szektorokon három csapat között.

Ez lett a vége. Köszönjük, hogy velünk tartottatok, nemsokára folytatjuk az időmérővel! 

Letelt az utolsó egyórás gyakorlás, a Mercedes egyelőre helyzeti előnyben. 

Verstappen a harmadik helyre elegendő időt fut, három tizednyi lemaradásban. Ez, és a szárnyproblémák nem vetítenek előre sok jót. 

Ki csinálta szebben: Leclerc vagy Schumacher?

Stroll kifejezetten ideges, káromkodva veszi tudomásul, hogy leszaladt a pályáról, ami köridőtörlést eredményezett. Verstappen közben a pályán!

Bottas visszavág: 1:22.310-es ideje 78 ezreddel gyorsabb, mint a címvédőé. Ez jó kis csata lehet majd közöttük is.

Hamilton újra az élen, 185 ezreddel Bottas előtt. Verstappen elé közben Perez is besorolt. Kérdés, a hollandot látjuk-e még ezen a szabadedzésen a pályán.

Ha már Ferrari: ez nem a természetes haladási irány.

Végre egy biztató jel a McLarentől: Ricciardo a 9. helyre lép előre. Norris az előbb leszaladt a pályáról, így ő továbbra is csak a 18. De a Ferrari még mindig messze.

Verstappen hátsó szárnyát megint körbeveszik a szerelők, és már Adrian Newey is ott nézelődik... 

Csendesedik a pálya, mindenki szépen visszahajt a bokszba az időmérős szimulációk után. Gasly egy pillanatra a harmadik helyre ugrott, de törölték a körét. A pályahatárokra itt is szigorúan figyel az FIA, de egy új helyszínen nem is olyan egyszerű ezeket tartani, ahogy tegnap Bottas is elmondta.

Verstappen is ment még egy kört, de nem javít. Tegyünk viszont említést a Ferrarikról, akik újra jó formában vannak, miután tegnap nem zártak kifejezetten erős napot. Legnagyobb riválisuk, a McLaren azonban nem örülhet egyelőre, 17-18. helyen állnak.

Itt is a válasz: Hamilton és Bottas megelőzik Verstappent. A két Mercedes között 82 ezred a különbség, a holland már fél másodpercre tőlük.

Féltávnál ez az állás. Az AlphaTauri és az Alpine továbbra is szépen teljesít.

1:23.121. Verstappen azonnal az élre repíti a Red Bullt, úgy tűnik, a szárny jól működik. 31 ezred a különbség a két vb-aspiráns között. Ez megint izgalmas lehet a hétvége hátralévő részében.

Hamilton fut egy Bottasénál is jobb kört, 235 ezredet adva a csapattársnak átveszi az első helyet.

Az eredményjelzőn pedig némi meglepetés: Alonso egy kis időre az élre állt, de Bottas nem hagyta sokáig ott időzni. Verstappen közben végre a pályán.

Gasly közben megpördült, a leszorítóerő hiányára panaszkodik. 

Jön közben Perez is, de csak a negyedik, Ocon még előtte van, sőt, Sainz is. Verstappen hátsó szárnyán pedig még mindig szorgoskodnak.

De várjuk ki a végét, jön egy Red Bull...

Az Ezüst Nyilak be is sorolnak az élre, Hamilton vezetésével. 1:23.950 az új leggyorsabb idő.

Ő sem a leggyorsabb, nyolc tizedre van Ocontól. Negyed óra telt el, Mazepin akciója volt eddig a legérdekesebb talán. De most érkeznek a Mercedesek.

Oconé az első mért idő, 1:24.864. Rajta kívül csak Norris a pályán. Némileg érthető módon, hiszen az időmérő kicsit más körülmények között fog zajlani.

Nos, ő sem fejez be egy mért kört, a végén úgy dönt, visszahajt a bokszba. 

Akrcsak előbb, most is Schumacher az első a pályán. A többiek egyelőre készülődnek.

Mazepint és autóját visszavitték a bokszba, folytatódhat is az edzés. Öt perc telt csupán el...

Ez az oka a korai leállásnak.

És piros zászló, Mazepin nagyon rossz helyen áll.

Nem jutott sokáig... A bokszkijáratnál már rá is szólnak, hogy állítsa le a motort.

Időközben indul is az edzés. A tegnapi második gyakorlást kihagyó Mazepin újra a pályán. 

A Red Bull a tegnapi második szabadedzésen sokáig kalapálta Max Verstappen hátsó szárnyát, és most is szorosan körbeállják a szerelők az autót. Vajon minden rendben? Ez a szárny-történet kezd igazán érdekes lenni az elmúlt versenyeken...

Sivatagi körülmények között vagyunk, ennek megfelelő idővel: 27 fok a levegő, 38 az aszfalt hőmérséklete. 

A pálya egyébiránt nagy siker a pilóták körében, valamennyien úgy nyilatkoztak eredménytől függetlenül, hogy tetszik nekik az új helyszín.

A mai nap egyelőre csendes, a tegnap szólt igazán a Mercedes és a Red Bull küzdelméről, úgy a pályán, mint azon kívül. Verstappené lett az első, Bottasé a második edzés, miközben Christian Horner és Toto Wolff nem szívélyeskedtek egymással.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Katari Nagydíj harmadik és egyben utolsó gyakorlásáról. Akárcsak tegnap, ez az edzés is még napfényben zajlik majd, mielőtt az időmérőre leszáll az éj.