DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
12:40

Csendesedik a pálya, mindenki szépen visszahajt a bokszba az időmérős szimulációk után. Gasly egy pillanatra a harmadik helyre ugrott, de törölték a körét. A pályahatárokra itt is szigorúan figyel az FIA, de egy új helyszínen nem is olyan egyszerű ezeket tartani, ahogy tegnap Bottas is elmondta.

Ez lett a vége. Köszönjük, hogy velünk tartottatok, nemsokára folytatjuk az időmérővel! 

Letelt az utolsó egyórás gyakorlás, a Mercedes egyelőre helyzeti előnyben. 

Verstappen a harmadik helyre elegendő időt fut, három tizednyi lemaradásban. Ez, és a szárnyproblémák nem vetítenek előre sok jót. 

Ki csinálta szebben: Leclerc vagy Schumacher?

Stroll kifejezetten ideges, káromkodva veszi tudomásul, hogy leszaladt a pályáról, ami köridőtörlést eredményezett. Verstappen közben a pályán!

Bottas visszavág: 1:22.310-es ideje 78 ezreddel gyorsabb, mint a címvédőé. Ez jó kis csata lehet majd közöttük is.

Hamilton újra az élen, 185 ezreddel Bottas előtt. Verstappen elé közben Perez is besorolt. Kérdés, a hollandot látjuk-e még ezen a szabadedzésen a pályán.

Ha már Ferrari: ez nem a természetes haladási irány.

Végre egy biztató jel a McLarentől: Ricciardo a 9. helyre lép előre. Norris az előbb leszaladt a pályáról, így ő továbbra is csak a 18. De a Ferrari még mindig messze.

Verstappen hátsó szárnyát megint körbeveszik a szerelők, és már Adrian Newey is ott nézelődik... 

Barátságos osztozkodás a szektorokon három csapat között.

Verstappen is ment még egy kört, de nem javít. Tegyünk viszont említést a Ferrarikról, akik újra jó formában vannak, miután tegnap nem zártak kifejezetten erős napot. Legnagyobb riválisuk, a McLaren azonban nem örülhet egyelőre, 17-18. helyen állnak.

Itt is a válasz: Hamilton és Bottas megelőzik Verstappent. A két Mercedes között 82 ezred a különbség, a holland már fél másodpercre tőlük.

Féltávnál ez az állás. Az AlphaTauri és az Alpine továbbra is szépen teljesít.

1:23.121. Verstappen azonnal az élre repíti a Red Bullt, úgy tűnik, a szárny jól működik. 31 ezred a különbség a két vb-aspiráns között. Ez megint izgalmas lehet a hétvége hátralévő részében.

Hamilton fut egy Bottasénál is jobb kört, 235 ezredet adva a csapattársnak átveszi az első helyet.

Az eredményjelzőn pedig némi meglepetés: Alonso egy kis időre az élre állt, de Bottas nem hagyta sokáig ott időzni. Verstappen közben végre a pályán.

Gasly közben megpördült, a leszorítóerő hiányára panaszkodik. 

Jön közben Perez is, de csak a negyedik, Ocon még előtte van, sőt, Sainz is. Verstappen hátsó szárnyán pedig még mindig szorgoskodnak.

De várjuk ki a végét, jön egy Red Bull...

Az Ezüst Nyilak be is sorolnak az élre, Hamilton vezetésével. 1:23.950 az új leggyorsabb idő.

Ő sem a leggyorsabb, nyolc tizedre van Ocontól. Negyed óra telt el, Mazepin akciója volt eddig a legérdekesebb talán. De most érkeznek a Mercedesek.

Oconé az első mért idő, 1:24.864. Rajta kívül csak Norris a pályán. Némileg érthető módon, hiszen az időmérő kicsit más körülmények között fog zajlani.

Nos, ő sem fejez be egy mért kört, a végén úgy dönt, visszahajt a bokszba. 

Akrcsak előbb, most is Schumacher az első a pályán. A többiek egyelőre készülődnek.

Mazepint és autóját visszavitték a bokszba, folytatódhat is az edzés. Öt perc telt csupán el...

Ez az oka a korai leállásnak.

És piros zászló, Mazepin nagyon rossz helyen áll.

Nem jutott sokáig... A bokszkijáratnál már rá is szólnak, hogy állítsa le a motort.

Időközben indul is az edzés. A tegnapi második gyakorlást kihagyó Mazepin újra a pályán. 

A Red Bull a tegnapi második szabadedzésen sokáig kalapálta Max Verstappen hátsó szárnyát, és most is szorosan körbeállják a szerelők az autót. Vajon minden rendben? Ez a szárny-történet kezd igazán érdekes lenni az elmúlt versenyeken...

Sivatagi körülmények között vagyunk, ennek megfelelő idővel: 27 fok a levegő, 38 az aszfalt hőmérséklete. 

A pálya egyébiránt nagy siker a pilóták körében, valamennyien úgy nyilatkoztak eredménytől függetlenül, hogy tetszik nekik az új helyszín.

A mai nap egyelőre csendes, a tegnap szólt igazán a Mercedes és a Red Bull küzdelméről, úgy a pályán, mint azon kívül. Verstappené lett az első, Bottasé a második edzés, miközben Christian Horner és Toto Wolff nem szívélyeskedtek egymással.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Katari Nagydíj harmadik és egyben utolsó gyakorlásáról. Akárcsak tegnap, ez az edzés is még napfényben zajlik majd, mielőtt az időmérőre leszáll az éj.