DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
16:00

Le is pörögtek a percek: Bottas húzta be a második szabadedzést a némileg meglepetésember Gasly, valamint a vb-aspiránsok, Verstappen és Hamilton előtt.

Ezzel itt meg is köszönjük a figyelmet, de jövünk majd még a legérdekesebb nyilatkozatokkal - a pályán pedig folytatás holnap a harmadik edzéssel, magyar idő szerint délben!

Itt a teljes végeredmény - arról nem ejtettünk szót, de látszik is, hogy Nyikita Mazepin mért kör nélkül zárt, a Haasának karosszériáját ugyanis javítani kellett az első edzésen keletkezett sérülés miatt.

Íme, mindez vizuálisan - miközben már csak három perc van hátra az edzésből:

Leclerc is porolt egyet, sőt a monacói úgy lesodródott a bukótérbe, hogy a sóderágyat is meglátogatta. Eközben Hamilton is megnézte, milyen a pálya mellett az aszfaltozott rész - jelentjük: rettenetesen poros.

Lehet, hogy ez a sorrend nagyjából változatlan is marad már, mivel általában az FP2 utolsó szakaszában szokták futni a csapatok a versenyszimulációikat.

Verstappen feljön a harmadik helyre Bottas és Gasly mögé, de Hamilton elé.

Sainznak volt az imént egy porolós pillanata:

De gyorsan jön az újabb 1:23,1-es idő - és mivel féltávnál jártunk, mutatunk egy teljes állást:

Elvették közben Bottas iménti körét, marad az 1:23,324-es etalon.

Jönnek az időmérős szimulációk: Bottas 1:23,154-re javít. Hamilton is gyorsul, de így is bő négy tized a hátránya a csapattárshoz képest. Mindeközben Verstappen autója a bokszban, és nézegetik is azt a bizonyos flityegő (mostantól van ilyen szó!) hátsó szárnyat.

Teljesült Perez iménti kívánsága, megkapta az átlátszó plexit:

Pillanatnyilag az első két szektor a Mercedesé, a harmadik a Red Bullé.

És jönnek a Mercedesek is: előbb Hamilton, majd Bottas ugrott az élre. 1:23,324 immár a hétvége legjobb köre, ami egyben természetesen pályarekord is.

Jönnek az éjszakai szikrázós fotók...

Verstappen 1.23,743-ra javít - ez már csak két századra van a holland előző edzésen elért eredményétől. Közben megint láthattuk, hogyan vibrált a Red Bull hátsó szárnya nyitott DRS-nél.

Verstappen az élre is állt - de nem sokáig, mert Tsunoda 52 ezreddel megelőzte. Egyelőre némileg lassabbak, mint voltak az első gyakorláson.

Látványos, ahogy mindkét Red Bull szikrázott a célegyenesben. A pálya pedig még mindig eléggé poros.

Katar villanyfényben - ha esetleg valaki nem néz MotoGP-futamokat (de miért ne nézné bárki?), annak mutatjuk, hogy így fest:

Amíg még nem indul be teljes gőzzel az akció: az FP1 után közös sajtótájékoztatót tartott Toto Wolff és Christian Horner - és bizony volt egy-két parázs megszólalás! ITT olvashatjátok a lényeget.

Meg is kezdődött a második edzés, ismét 60 perce van a mezőnynek körözgetni.

Természetesen az első tréning óta eltelt időszak legfontosabb eseménye, hogy a felügyelők elutasították a Mercedes interlagosi felülvizsgálati kérelmét. Röviden: Verstappen onboardja új és releváns, de nem jelentős új bizonyíték volt - részletesebben ITT.

Köszöntünk ismét mindenkit, jön a második szabadedzés Katarból - tartsatok velünk!