DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
22:14

Verstappen és Hamilton máris egymásra talált! Kicsit vívott egymással a két rivális, akik a célegyenes elején nem igazán értették meg egymást. 

Ez volt a második gyakorlás élő közvetítése, a folytatás holnap 20:00-tól a harmadik szabadedzéssel. Köszönjük a figyelmüket, a viszontlátásra! 

Íme a végeredmény. A köridők szempontjából szorosan alakult a második gyakorlás, az első kilenc pilóta ugyanis egy másodpercen belül volt Perezhez képest. 

Giovinazzi a 10. helyen zárt végül, a boksz bejáratát viszont nem sikerült eltalálnia. 

Itt a vége! A nagy Mercedes fölénnyel véget érő első szabadedzés után, helyi idő szerint délután már változott a kép és Sergio Perez volt a leggyorsabb. A mexikói mögött Lando Norris végzett a második és Lewis Hamilton a harmadik helyen. 

Nagy gondot nem okozott az incidens, Alonso könnyen visszatért a bokszba. 

Alonso hibázik a végére! Durván kettő perccel a vége előtt koccolta le a falat a spanyol pilóta. 

Időközben Esteban Ocon panaszkodik arra, hogy valami hozzáér a lábához a pilótafülkében. Korábban már Leclerc is panaszkodott hasonlóra. 

Belül vagyunk az utolsó tíz percen és valóban elkezdődtek a versenyszimulációk, így pedig a korábbi sorrend sem fog már változni valószínűleg. 

A jelenlegi kiosztás a gumik tekintetében 14 perccel a leintés előtt. 

Néhányan még a lágy abroncsokat használják, de kezdenek visszatérni a közepesek is. Úgy látszik lassan vége lesz az időmérős szimulációknak. 

Időközben Mazepin panaszkodik. Az egyik Aston Martin került mellé belső ívre az 1-es kanyarban. 

Úgy tűnik jó napja van eddig az Alfa Romeo csapatának. Az első edzésen mindkét versenyzőjük az első tízben volt és Giovinazzi most is a 10. pozícióban tartózkodik. 

Jönnek még időmérős próbálkozások, így elég gyorsan változik a lista. Így állunk az edzés első fele után: 

Úgy tűnik továbbra is egész jól mennek a Ferrarik. Charles Leclerc a negyedik helyre jött fel, Perez pedig időközben átvette a vezetést egy 1:34-es idővel. 

Lassan a lágy gumikkal is elkezdenek próbálkozni a pilóták, aminek megvan az eredménye. Valtteri Bottas került az élre 1.35.360-as idővel, Lance Stroll pedig két tizedes hátrányban a második. Hamilton náluk is gyorsabb volt, de törölték a körét, mert túl szélesre vette a 19-es kanyart. 

Kicsit csendesebb időszak van most, mindössze nyolc versenyző köröz a pályán. 

Valami gond van Nyikita Mazepin sisakjával. Az orosz pilóta arra panaszkodott menet közben, hogy könnyezik a szeme. 

Jelenleg szinte mindenki a közepes keveréken van kint. A Pirelli erre a hétvégére a kínálat közepéről választott, a 2-es, 3-as, 4-es keverékeket hozták el a mezőny számára. Időközben Perez, Bottas, Verstappen, Hamilton, Norris a sorrend a legjobb öt között. 

Viszonylag hamar jönnek az első tapogatózó idők, jelenleg Perez az élen 1:35.883-al, mögötte Bottas, Verstappen, Hamilton és Sainz tartózkodik az első ötben. 

Zöldre váltott a bokszutca lámpája, vagyis ezzel kezdetét vette az USA Nagydíj második szabadedzése. 

Továbbra is nagyon meleg van Austinban. A levegő hőmérséklete 29, az aszfalté pedig 38 fok. 

Szintén érdekesség még ezen a hétvégén, hogy több olyan pilóta is van, aki különleges sisakfestést hozott. Készítettünk erről egy nagyszerű galériát, melyet érdemes végig lapozni. 

Annyi már biztos a vasárnapi rajtrácsot illetően, hogy Valtteri Bottas, Sebastian Vettel és George Russell is büntetéssel számolhat motorcsere miatt. 

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi az USA Nagydíj második szabadedzése. Az első edzésen Valtteri Bottas volt a leggyorsabb Lewis Hamilton és Max Verstappen előtt. A két Mercedes fölénye igazán nagy volt, a Red Bull holland pilótája már majdnem egy másodpercet kapott. Az első tréningről készült összefoglalónkat itt találják.