DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
12:39

Verstappen körét egyébként a 6-os kanyarban való pályakiszélesítés miatt vették el - ez újonnan került be a versenyigazgatói eligazításba, pénteken ezt még nem szankcionálták. Nem is F1-es hétvégéről beszélnénk, ha nem változott volna valami ezen a téren menet közben...

Ezzel vége is a harmadik edzésnek, szűk két óra múlva jön majd az időmérő, tartsatok velünk addig és akkor is - főleg, ha esetleg a tv-ben a magyar-franciát (is) néznétek! 

Mutatjuk a teljes végeredményt:

Leketyegett az óra, nincs már változás az élmezőnyben, úgyhogy Verstappen váratlanul nagy fölénnyel bizonyult a leggyorsabbnak Bottas előtt, míg Hamilton elé Sainz és Perez is befért.

Verstappen már ki is szállt az autóból, lesz-e még bárkitől változik?

Hat perc még hátra, a sorrend: Verstappen, Bottas, Sainz, Perez, Hamilton, Norris, Alonso, Ocon, Gasly, Ricciardo. Akik feltűnően gyengén muzsikálnak egyelőre, azok az Astonok: Stroll és Vettel csak a 13. és 17. helyeken.

Verstappen megy hatalmasat! 1:31,300 - ezzel majdnem hét és fél tizedet adott Bottasnak!

Carlos Sainz durrant egyet a Ferrarival, bejön másodiknak! Perez is feljön a harmadik helyre.

A nagy hármas mögött is változott a sorrend: Daniel Ricciardo a negyedik a McLarennel, Alonsót pedig még Pierre Gasly is megelőzte.

Javítottak a Mercedesek, Bottas vezet Hamilton előtt, azaz bejött a brit Verstappen elé, csapattársával szemben viszont még mindig két tized a hátránya.

Túl vagyunk az edzés felén, mutatunk egy teljes állást - Hamilton is javított, Alonso továbbra is a középmezőny legjobbja, Perez viszont tízen kívül a másik Red Bull-lal:

Bottas javított, ezzel átvette a vezetést, de ismét volt válasza a Red Bull-osnak, így most közel három tizedre hízott közöttük a különbség. De csak ideiglenesen, mert a holland körét elvették, így most a finn áll az első helyen.

Megérkeztek a nagymenők: Bottas ideiglenesen vezetett, de Verstappen megint ezreddel veri - tegnap nyolccal, ma kilenccel! Az 1:32,337 egyúttal már a hétvége legjobb ideje is. Hamilton nyolctizedes hátránnyal harmadik.

Mazepin ma mindenből első akar lenni: ő volt az első pályára hajtó, az első mért körrel rendelkező - most pedig az első, aki megpörög, még ha csak félig is. A színezett bukótér viszont így is tönkrevágta a gumikat a Haason.

Korán vagyunk még, de megint erős az Alpine: Fernando Alonso az élen 1:33,206-os körrel.

1:34,966 az első mért idő, Mazepin jegyzi, de közben végre a többiek is kezdik elárasztani a pályát.

A csapattárs Mick Schumacher is már pályán. Üdvözítő idei újítás volt a pénteki edzések rövidítése, de a mostani FP3-kezdet arra utal, hogy még így is sok a fölösleges edzésidejük a csapatoknak...

Tíz percet kellett várnunk rá, hogy az első autó végre kiguruljon a pályára: Nyikita Mazepin az első fecske a Haasszal.

Eltelt öt perc, és még mindig semmi, úgyhogy ajánljuk figyelmetekbe az első F3-as futam összefoglalóját, mert az a verseny viszont nem volt piskóta!

Zöldre váltott a bokszvégi lámpa, elkezdődött az edzés - de egyelőre senki sem sieti el a pályára hajtást.

Enyhén felhős az idő, úgyhogy jócskán alacsonyabb is az aszfalt hőmérséklete, mint pénteken.

Friss hír, hogy bár a csapatok szerettek volna valamiféle alternatív megoldást találni, nem változtatnak a hétvége során a pénteken több versenyző autóján is károkat okozó 2-es kanyar kijárati sárga kerékvetőkön.

Ami szintén érdekes kérdés, hogy a Mercedesen belül viszont egyelőre egyértelműen Bottas viszi a prímet. A két pilóta karosszériát cserélt egymással erre a hétvégére, de a finn és Hamilton sem ennek tulajdonítja a különbséget.

A pénteki két szabadedzés alapján szoros lehet ismét a harc a két vb-aspiráns gárda között, hiszen délelőtt Valtteri Bottas, délután Max Verstappen volt a leggyorsabb - igaz, utóbbi csak ezredekkel múlta felül a finnt, aki ráadásul keményebb abroncson érte el a legjobb időeredményét, így valamelyest talán a Mercedes várhatja bizakodóbban a mai folytatást.

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit, negyed óra múlva kezdődik a harmadik szabadedzés a Paul Ricard versenypályán - tartsatok velünk!