DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
15:22

George Russell – vagy legalábbis közösségi fiókjának kezelője – már egy mémet is elkészített a helyzetről:

Ezzel el is köszönünk mára: holnap újra találkozunk, reméljük, hogy akkor már tényleges történésekről számolunk be.

Hivatalos: nem lesz második edzés sem, nem nyitják ki a bokszutcát a hátralevő 30 percben. Egyetlen szabadedzés áll majd a mezőny rendelkezésére az időmérő és futam előtt.

A Williams közben egy gumikacsáról posztol, míg a pilóták, Russell és Latifi a bokszfalról szórakoztatják a lelátón ülő maroknyi nézőt.

„Unatkozom” – posztolja Leclerc. Jelenleg sokan a helyébe tudjuk képzelni magunkat.

Az F1 vírusfertőzöttjei között a Formula fotósa: Iván kollégánk az elmúlt két hetet önkéntes karanténban töltötte, ennek ellenére a Nürburgringen pozitív eredménnyel zárult mindkét koronavírustesztje. Részletek itt.

Németek egymás között: Sebastian Vettel Mick Schumachernek mutogatja különleges sisakját, amelyet Michael Schumacher 2006-os dizájnja inspirált.

Itt a várt tájékoztatás: nem változott semmi, 16:00-kor jön a következő tájékoztatás. Könnyen lehet, hogy az előző edzéshez hasonlóan már az a hír, hogy lefújják az FP2-t.

Ne feledjük el, ez Oroszország után csupán a második verseny, ahova nagyszámú jegyet adtak el. 20 ezer szerencsés rajongó csaphatott le rájuk. Egy közülük:

Az ilyen képeken kívül sok mindenről nem tudunk beszámolni: negyed óra múlva jön a következő tájékoztatás.

A hőmérséklet mindössze 10 Celsius fok a helyszínen: ahogy Sebastian Vettel megjósolta, Németországnak ezen a területén októberben nagyon zord az időjárás.

A Mercedesnek időközben a tegnapi koronavírus-fertőzés következtében hat csapattagot kellett Nagy-Britanniából gyorsan a helyszínre vezényelnie, miután az újratesztelés után hatan karanténba kerültek: egy újabb csapattag pozitív, egy határozatlan, négy pedig negatív eredménnyel. Az elkülönítésekkel a csapat az FIA előírásait követte.

A 90 perces számláló viszont elindul pontban 15:00-kor: ha másfél órán belül nem lesz edzés, akkor ma már nem történik semmi.

Már ha lesz, a mentőhelikopter ugyanis továbbra sem szállhat fel, 15:30-kor jön a következő tájékoztatás…

A 90 perces második szabadedzés ennélfogva valójában az első lesz – névleg természetesen FP2-nek kell hívni.

A Formula-1 körforgásába hét év után visszatérő Nürburgringen eddig egy métert sem tehettek meg a csapatok: az első szabadedzésen – amelyen nagydíjhétvégén debütált volna Mick Schumacher – a ködös időjárás miatt nem kapott felszállási engedélyt a mentőhelikopter, ezért a bokszutca zárva maradt, végül pedig le is fújták a tréninget.