DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
16:33

Eközben letelt a 90 perc, és váratlanul egy Ferrari zárt az élen. A látottak alapján értelmetlen bármiféle erősorrendet felállítani, hiszen összesen 13 autónak van mért köre. Vettel tehát az élen, mögötte Bottas, Sainz, Stroll, Perez, Gasly. Perceken belül jelentkezünk az összefoglalóval.

A szabadedzésről készült összefoglalónkat ezen a linken olvashatod el. Köszönjük a figyelmet, holnap érkezünk a szombati gyakorlással!

Nem működnek azok a zöld Pirellik, Max Verstappen az extrém esős kékeken is nagyon sokat gépészkedik a mért körén. Úgy tűnik, tovább romlottak a körülmények, így a sorrend várhatóan már nem változik jelentősen.

Furcsa délutánunk van, Lewis Hamilton öt perccel a vége előtt mért idő nélkül leparkolt és kiszállt az autóból. Közben Gasly arról jelentette a csapatát, hogy valaminek égett szaga van az utascellában.

Várhatóan az utolsó percekben fognak záporozni a köridők, a mezőny körülbelül fele intermediate gumikon a pályán.

Bár még mindig nagyon vizes a pálya, többen átmeneti esős gumikkal kísérleteznek. Többek között Vettel, Charles Leclerc és Daniel Ricciardo is a zöld oldalfalú Pirellikkel gyakorol.

Így állunk húsz perccel a vége előtt:

hunfp2feled

Pályán a Mercedes, Valtteri Bottas gyorsan oda is pakolt egy 1:40,736-os kört, amivel a második helyre lépett elő.

Vettel a hatodik körével átvette a vezetést, 1:40,464 az új mérce. Közel két másodpercet adott az eddig élen álló Strollnak. Közben Raikkönen arról számolt be a mérnökének, hogy semmit nem javultak a körülmények.

Továbbra is jelentős mennyiségű állóvíz van a pályán, így az eddig eltelt 60 percben kevesen végeztek érdemi munkát. Eddig Raikkönen volt a legszorgalmasabb hét megtett körrel, őt Sebastian Vettel és Perez 5-5 körrel követi. Eközben a mezőny harmada még egy métert sem tett meg.

Egyszerre 3-4 autónál továbbra sem tartózkodik több az aszfaltcsíkon. Jelenleg a Ferrari és a McLaren párosa mozgásban, miközben Mattia Binotto csapatfőnök elismerte, a Ferrarinak jelenleg minden fronton elmaradásai vannak.

Stroll is visszatért a bokszba, és Kimi Raikkönen is letudott egy rövid etapot. Egyelőre ők hárman rendelkeznek mért körrel. Eközben pillanatkép a pályáról:

hun20201

Ennyi volt a Racing Point körögzetése, Perez harmadik nekifutásra elfékezte a sikán előtti féktávot, így kénytelen volt levágni a kanyarkombinációt. Az autója megúszta, de visszahajtott vele a bokszba. Csapattársa, Lance Stroll váltja őt.

A délután első mért köre! Perez körbeért a pályán, az óra pedig a 1:43:862-nél állt meg.

Húsz perc elteltével ismét felbőgött egy F1-es motor, Sergio Perez hajtott a pályára. A mexikói szemmel láthatóan küzd az elemekkel, az első néhány kanyarban többször is megcsúszott a Racing Pointja.

Gasly egy installációs kör után visszahajtott a bokszba, szóval most mi is úgy várjuk az akciót, ahogy az Alfa Romeo csapattagjai a helyszínen.

Az egyik Alpha Tauri vállalta magára az aszfaltszárító szerepét, az első szabadedzést teljesen kihagyó Pierre Gasly gördült a pályára.

Bár a körülmények nem túl csábítóak a körözgetésre, a csapatok számára fontos lesz a pályáról ebben az állapotában is információt gyűjteni, hiszen a hétvége hátralévő részében sem kizárt a csapadékhullás.

A bokszutca nyitva, kezdődhet a gyakorlás!

Emlékeztetül: a 12:30-kor leintett első, száraz körülmények között lezajlott szabadedzést a Mercedes jelentős előnnyel zárta. Lewis Hamilton kemény gumikkal 86 ezredmásodpercet adott csapattársának, és több mint fél másodpercet az első csapaton kívüli riválisának.

A McLaren jelentette, hogy esik a Hungaroringen, így egy újabb vizes etapra készülnek a csapatok.

Üdvözöljük olvasóinkat a 35. Magyar Nagydíj második szabadedzésének élő szöveges közvetítésén. Húsz perc múlva zöldre vált a bokszutca végi lámpa a Hungaroringen!