DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
16:19

Bár még mindig nagyon vizes a pálya, többen átmeneti esős gumikkal kísérleteznek. Többek között Vettel, Charles Leclerc és Daniel Ricciardo is a zöld oldalfalú Pirellikkel gyakorol.

A szabadedzésről készült összefoglalónkat ezen a linken olvashatod el. Köszönjük a figyelmet, holnap érkezünk a szombati gyakorlással!

Eközben letelt a 90 perc, és váratlanul egy Ferrari zárt az élen. A látottak alapján értelmetlen bármiféle erősorrendet felállítani, hiszen összesen 13 autónak van mért köre. Vettel tehát az élen, mögötte Bottas, Sainz, Stroll, Perez, Gasly. Perceken belül jelentkezünk az összefoglalóval.

Nem működnek azok a zöld Pirellik, Max Verstappen az extrém esős kékeken is nagyon sokat gépészkedik a mért körén. Úgy tűnik, tovább romlottak a körülmények, így a sorrend várhatóan már nem változik jelentősen.

Furcsa délutánunk van, Lewis Hamilton öt perccel a vége előtt mért idő nélkül leparkolt és kiszállt az autóból. Közben Gasly arról jelentette a csapatát, hogy valaminek égett szaga van az utascellában.

Várhatóan az utolsó percekben fognak záporozni a köridők, a mezőny körülbelül fele intermediate gumikon a pályán.

Így állunk húsz perccel a vége előtt:

hunfp2feled

Pályán a Mercedes, Valtteri Bottas gyorsan oda is pakolt egy 1:40,736-os kört, amivel a második helyre lépett elő.

Vettel a hatodik körével átvette a vezetést, 1:40,464 az új mérce. Közel két másodpercet adott az eddig élen álló Strollnak. Közben Raikkönen arról számolt be a mérnökének, hogy semmit nem javultak a körülmények.

Továbbra is jelentős mennyiségű állóvíz van a pályán, így az eddig eltelt 60 percben kevesen végeztek érdemi munkát. Eddig Raikkönen volt a legszorgalmasabb hét megtett körrel, őt Sebastian Vettel és Perez 5-5 körrel követi. Eközben a mezőny harmada még egy métert sem tett meg.

Egyszerre 3-4 autónál továbbra sem tartózkodik több az aszfaltcsíkon. Jelenleg a Ferrari és a McLaren párosa mozgásban, miközben Mattia Binotto csapatfőnök elismerte, a Ferrarinak jelenleg minden fronton elmaradásai vannak.

Stroll is visszatért a bokszba, és Kimi Raikkönen is letudott egy rövid etapot. Egyelőre ők hárman rendelkeznek mért körrel. Eközben pillanatkép a pályáról:

hun20201

Ennyi volt a Racing Point körögzetése, Perez harmadik nekifutásra elfékezte a sikán előtti féktávot, így kénytelen volt levágni a kanyarkombinációt. Az autója megúszta, de visszahajtott vele a bokszba. Csapattársa, Lance Stroll váltja őt.

A délután első mért köre! Perez körbeért a pályán, az óra pedig a 1:43:862-nél állt meg.

Húsz perc elteltével ismét felbőgött egy F1-es motor, Sergio Perez hajtott a pályára. A mexikói szemmel láthatóan küzd az elemekkel, az első néhány kanyarban többször is megcsúszott a Racing Pointja.

Gasly egy installációs kör után visszahajtott a bokszba, szóval most mi is úgy várjuk az akciót, ahogy az Alfa Romeo csapattagjai a helyszínen.

Az egyik Alpha Tauri vállalta magára az aszfaltszárító szerepét, az első szabadedzést teljesen kihagyó Pierre Gasly gördült a pályára.

Bár a körülmények nem túl csábítóak a körözgetésre, a csapatok számára fontos lesz a pályáról ebben az állapotában is információt gyűjteni, hiszen a hétvége hátralévő részében sem kizárt a csapadékhullás.

A bokszutca nyitva, kezdődhet a gyakorlás!

Emlékeztetül: a 12:30-kor leintett első, száraz körülmények között lezajlott szabadedzést a Mercedes jelentős előnnyel zárta. Lewis Hamilton kemény gumikkal 86 ezredmásodpercet adott csapattársának, és több mint fél másodpercet az első csapaton kívüli riválisának.

A McLaren jelentette, hogy esik a Hungaroringen, így egy újabb vizes etapra készülnek a csapatok.

Üdvözöljük olvasóinkat a 35. Magyar Nagydíj második szabadedzésének élő szöveges közvetítésén. Húsz perc múlva zöldre vált a bokszutca végi lámpa a Hungaroringen!