DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
16:30

A hátralévő időben érdemi dolog már nem történt, így akárcsak délelőtt, úgy a második szabadedzésen is Hamilton volt a leggyorsabb, a Ferrari és a Red Bull viszont tetemes lemaradással küszködik.

 

Íme, Vettel iménti afférja:

Vettel csúnyán elfékezte magát a Sainte Devote-nál, és nem sok híja volt, hogy a szalagkorlát állítsa meg a Ferrarit. Ennek a szett guminak viszont biztosan annyi!

Miután minden csapat futott értékelhető mért kört a lágy gumikon, az Autosport szakértői megpróbálták felállítani a valószínűsíthető erőviszonyokat:

1. Mercedes
2. Ferrari
3. Red Bull
4. Toro Rosso
5. Haas
6. Alfa Romeo
7. McLaren
8. Racing Point
9. Renault
10. Williams

Egyelőre úgy fest, bejött az új motor az alfásoknak, hiszen az első négy helyen a Ferrarival osztoznak a legmagasabb végsebesség listáján. Mondjuk ezen a pályán ezzel sokra nem fognak menni...

Hamilton megint az élen: 1:11,118. Ezredek a két Mercedes-pilóta közt.

Hamilton egy pillanatra átvette a vezetést, de Bottas azonnal válaszolt, és 46 ezredmásodperccel visszaelőzte csapattársát. Óriási hátrányban a többiek: a harmadik Vettel már 6 tizedes hátrányban van. Jól megy viszont a Haasszal Kevin Magnussen és a két Alfa Romeo, akik a 7-8-9. helyet foglalják el jelen pillanatban.

Bottas tovább javít, és már közelít a tavalyi pole-pozíciós időhöz:

Bottas friss lágy gumikon próbálkozott, és gyorsan helyre is állt a világ rendje. Három tized fór a Mercedes javára: 1:11,597.

Az első edzésen sokan meglátogatták az egyes kanyar bukóterét. A Sainte Devote következő áldozata pedig George Russell:

Vettel átvette a vezetést! Az állás fél óra elteltével:

Verstappen időközben előbukkant, és folyamatosan közelít a két Mercedeshez. Már csak 126 ezred a hátránya Hamiltonhoz képest, de Bottas is előtte van még, aki 33 ezredre van csapattársától.

A két Mercedes pedig menetrendszerűen az élre is ugrik, Hamilton megfutja a hétvége első 1:12-n belüli idejét: 1:11,926

Hoppá! Nem Sir Jackie Stewart az egyetlen sztárvendég ma a paddockban. A Juventus futballistája, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a Mercedes garázsában tűnt fel.

A két Mercedes is kihajtott a garázsból, közepes keverékeken, ami azt jelenti, hogy már csak Verstappen és Russell nem mutatta meg magát a második szabadedzésen.

Most a két ferraris és Alexander Albon viaskodik a leggyorsabb köridőért. A Toro Rossónak minden évben nagyon jól megy Monacóban, ez idén sincs másképp.

Egyelőre a két Alfa Romeo pingpongozik az élen. Jelenleg Antonio Giovinazzié a jobb idő, 1:13, 794-gyel.

Nocsak, egy ismerős arc! Sir Jackie Stewart a monacói paddockban.

Kezdetét is vette a második szabadedzés a Monacói Nagydíjon!

Az első szabadedzésen a Haas mindkét autója fekete zászlós jelzést kapott, miután áramszünet volt az amerikai csapat garázsában, így nem tudtak kommunikálni a versenyzőkkel. A leggyorsabb Lewis Hamilton volt, őt sorrendben Max Verstappen, Valtteri Bottas, Charles Leclerc és Sebastian Vettel követte.