DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
16:08

Miután minden csapat futott értékelhető mért kört a lágy gumikon, az Autosport szakértői megpróbálták felállítani a valószínűsíthető erőviszonyokat:

1. Mercedes
2. Ferrari
3. Red Bull
4. Toro Rosso
5. Haas
6. Alfa Romeo
7. McLaren
8. Racing Point
9. Renault
10. Williams

A hátralévő időben érdemi dolog már nem történt, így akárcsak délelőtt, úgy a második szabadedzésen is Hamilton volt a leggyorsabb, a Ferrari és a Red Bull viszont tetemes lemaradással küszködik.

 

Íme, Vettel iménti afférja:

Vettel csúnyán elfékezte magát a Sainte Devote-nál, és nem sok híja volt, hogy a szalagkorlát állítsa meg a Ferrarit. Ennek a szett guminak viszont biztosan annyi!

Egyelőre úgy fest, bejött az új motor az alfásoknak, hiszen az első négy helyen a Ferrarival osztoznak a legmagasabb végsebesség listáján. Mondjuk ezen a pályán ezzel sokra nem fognak menni...

Hamilton megint az élen: 1:11,118. Ezredek a két Mercedes-pilóta közt.

Hamilton egy pillanatra átvette a vezetést, de Bottas azonnal válaszolt, és 46 ezredmásodperccel visszaelőzte csapattársát. Óriási hátrányban a többiek: a harmadik Vettel már 6 tizedes hátrányban van. Jól megy viszont a Haasszal Kevin Magnussen és a két Alfa Romeo, akik a 7-8-9. helyet foglalják el jelen pillanatban.

Bottas tovább javít, és már közelít a tavalyi pole-pozíciós időhöz:

Bottas friss lágy gumikon próbálkozott, és gyorsan helyre is állt a világ rendje. Három tized fór a Mercedes javára: 1:11,597.

Az első edzésen sokan meglátogatták az egyes kanyar bukóterét. A Sainte Devote következő áldozata pedig George Russell:

Vettel átvette a vezetést! Az állás fél óra elteltével:

Verstappen időközben előbukkant, és folyamatosan közelít a két Mercedeshez. Már csak 126 ezred a hátránya Hamiltonhoz képest, de Bottas is előtte van még, aki 33 ezredre van csapattársától.

A két Mercedes pedig menetrendszerűen az élre is ugrik, Hamilton megfutja a hétvége első 1:12-n belüli idejét: 1:11,926

Hoppá! Nem Sir Jackie Stewart az egyetlen sztárvendég ma a paddockban. A Juventus futballistája, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a Mercedes garázsában tűnt fel.

A két Mercedes is kihajtott a garázsból, közepes keverékeken, ami azt jelenti, hogy már csak Verstappen és Russell nem mutatta meg magát a második szabadedzésen.

Most a két ferraris és Alexander Albon viaskodik a leggyorsabb köridőért. A Toro Rossónak minden évben nagyon jól megy Monacóban, ez idén sincs másképp.

Egyelőre a két Alfa Romeo pingpongozik az élen. Jelenleg Antonio Giovinazzié a jobb idő, 1:13, 794-gyel.

Nocsak, egy ismerős arc! Sir Jackie Stewart a monacói paddockban.

Kezdetét is vette a második szabadedzés a Monacói Nagydíjon!

Az első szabadedzésen a Haas mindkét autója fekete zászlós jelzést kapott, miután áramszünet volt az amerikai csapat garázsában, így nem tudtak kommunikálni a versenyzőkkel. A leggyorsabb Lewis Hamilton volt, őt sorrendben Max Verstappen, Valtteri Bottas, Charles Leclerc és Sebastian Vettel követte.