DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
05:36

Látványos motorhiba a Red Bullnál - mégsem kellett volna feltekerni azokat a Renault-motorokat?

 

Az időmérő előtt tehát a Ferrari volt a legjobb, a Mercedes és a Red Bull is szenvedgetett, de ahogy mondani szokás: a puding próbája az evés - 8-kor következik a kvalifikáció, tartsatok akkor is velünk, addig is mindenkinek jó étvágyat a reggelihez!

Itt a teljes sorrend: Vettel, Raikkönen, Bottas, Verstappen, Hamilton, Magnussen, Perez, Ocon, Sainz és Szirotkin fért be az első tízbe, azaz jól mentek a Ferrarik és Magnussen mellett a Force Indiák is.

Vége az edzésnek, változás már nem történt: kettős Ferrari-elsőség a kvalifikáció előtt!

Az utolsó hét percben járunk, mindenki igyekszik még gyorskört futni. Verstappen bejött negyediknek, Magnussen pedig a lágy gumikon ugrott előre a hatodik pozícióba a Haaszal!

A Red Bull közben a Twitteren megerősítette: valószínűleg turbóhibája volt Ricciardónak. Kemény két óra vár a csapatra, ha el akarnak készülni az időmérőre...

Végsebességek pillanatnyilag - tarolnak a Ferrari-motoros autók:

 

Úgy tűnik, a Mercedeseknek nem fekszik a mai hűvös idő: Bottas bő 8 tizeddel, Hamilton egy teljes másodperccel lassabb Vettelnél. A címvédő gárda mögött egyébként a Renault-k következnek, a gyári csapat egyelőre veri ma a Red Bullt.

Hamilton nagyon nem érzi ma: most a hátsó egyenes előtti kanyarban kellett komolyat korrigálnia a britnek.

1:33,018 - ez eddig a hétvége legjobb ideje, Vettel jegyzi negyed órával az FP3 vége előtt.

Közben amúgy Raikkönen ismét az élen 1:33,469-cel, mögötte Vettel, Bottas, Sainz, Hamilton a további sorrend. Vége a VSC-fázisnak, normál tempóban folytatódhat a körözés.

Tyű, volt egy hangja, ahogy elszállt Ricciardo erőforrása...

Ez elég látványos volt...

 

Virtuális safety car, Perezt esetleges olajra figyelmeztették.

Daniel Ricciardo motorja elfüstöl, félreállt az ausztrál!

Közben mutatjuk, hogy állunk bő fél óra elteltével - Sainz a harmadik!

Romain Grosjean pedig lángoló jobb hátsó fékkel tért vissza a bokszba, szintén egy megforgást követően, oltani is kellett bizony a Haast.

Mindez fotón:

Aztán most ugyanott meg is forgott a brit! Nagyon nem érzi ezt ma egyelőre Hamilton: ráment a vizes műfűre, másfél fordulatot tett meg alatta a Mercedes.

Képen a címvédő legutóbbi pályaelhagyása:

 

Hamilton folyamatosan hibázgat, miközben ez a kép jelent meg a csapatok radarján - jön az újabb eső közben?

 

Hamilton viszont közben felugrott a negyedik, Bottas pedig a második helyre - mindezt a Ferrariknál keményebb, egész konkrétan a lágy gumikon.

Pályán közben a Mercedesek is, Valtteri Bottas viszont csak a harmadik, míg Lewis Hamilton bő hat másodperces lemaradással a tizenharmadik.

Hogy mennyire van hideg Kínában? Ennyire:

 

Stoffel Vandoorne-nak nincs könnyű edzése egyelőre: már másodjára szólnak neki a rádión, hogy elszállt az autó telemetriája, ezúttal be is rendelték a bokszba.

Megérkezett a világbajnoki éllovas is: Sebastian Vettel 1:33,689-es idővel vette át a vezetést a Ferrarival, méghozzá a lila ultralágy gumikon.

Negyed óra elteltével még csak hat versenyző teljesített mért kört, közülük újra Raikkönen a leggyorsabb 1:34,974-es idővel.

Folyamatosak az elfékezések a hátsó egyenes végén, ebben biztosan közrejátszik a roppant erős szél is.

A Sky Sports értesülései szerint Ricciardónak a váltóval vannak gondjai, de Christian Horner úgy fogalmazott, hogy csak elővigyázatosságból vizsgálódtak az ausztrál autóján.

Helyenként még amúgy van néhány nedves folt a pályán, viszont Nico Hülkenberg ennek ellenére is már 1:36,4-es idővel vezet a Renault-val.

Itt az első mért idő: Kimi Raikkönen jegyzi 1:45,080-nal, de fel is tartotta Magnussen és nem is nyomta igazán a finn, szóval lesz ez még jóval jobb is nyilván.

Daniel Ricciardo viszont egy ideig nem megy sehova, a jelek szerint van némi szerelnivaló a Red Bullján:

 

Elindult az FP3, a két Sauber rögtön a pályára hajtott.

A versenyirányítás közlése szerint 30 százalék esély van az esőre ezen az edzésen - tegnap 40 volt a második tréning elején, és az utolsó negyed órára valóban meg is érkezett az égi áldás.

Mindeközben egy igen komoly egyeztetés zajlik a jelek szerint Chase Carey és az F1-es csapatfőnökök között - itt tényleg szívesen lennénk légy a falon...

 

Mi történt eddig a hétvégén? A pénteki két edzést egyaránt Lewis Hamilton húzta be, a másodikon azonban elképesztően szoros volt a csata a Mercedesek és a Ferrarik között - meglátjuk, az utolsó gyakorláson hogyan alakulnak közöttük az erőviszonyok.

Eléggé hűvös és szeles az időjárás Sanghajban, de legalább a pálya száraz.

 

Nagyon kellemes szombat hajnalt kívánunk azoknak az elvetemült Formula-1-rajongóknak, akik ezen a korai órán is felkeltek: perceken belül kezdődik a harmadik, egyben utolsó szabadedzés a Kínai Nagydíjon, tartsatok velünk a következő bő egy órában!