DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Hírösszefoglaló

Perez és Ricciardo is marad: a keddi F1-es hírek

A nap érdekességei és eseményei egy cikkben a Formula.hu szokásos hírösszefoglalójában.

A nap hírei egy helyen:

 

Perez mellett Ricciardo is megtarthatja a helyét

Sajtóértesülések szerint nemcsak Sergio Perez, hanem Daniel Ricciardo jövője is biztossá vált a szezon hátralévő részére a Red Bull-vezetés hétfői találkozóján.

SI202407270064_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



A RacingNews365.com és a Motorsport.com szaklap is úgy értesült, Horner és Marko hétfői megbeszélésén végül úgy határoztak, hogy a Visa RB-nél sem lesz változás a nyári szünetet követően, Ricciardo is megtarthatja az ülését Tsunoda mellett. Ez azonban egyelőre csak a 2024-es szezon hátralévő tíz nagydíjára vonatkozik, 2025-re nem, annak kapcsán továbbra is kérdéses, kié lesz a második autó a VCARB-nál.

 

„Egy vezető kellett, nem csak valaki, aki gyors” – így szerezte meg Vowles Sainzot

Már tavaly év végén felvette a kapcsolatot a Williams F1-es főnöke a Sainz családdal: szerinte az őszinteség és a projektbe vetett hit volt a döntő.

„Egy vezetőre volt szükségem, nemcsak valakire, aki gyors. Azt akartam, hogy minden rendben legyen körülöttük, hogy teljesíthessünk. És Carlosnál megvan ez. Ha megnézzük az összes csapatot, ahova ment… nézzük meg, hol kezdtek és hol végeztek. Látható, hogy sokkal jobb helyen zár a csapataival, mint ahol kezdett velük.”

 

Norris elhibázott rajtjairól beszélt a McLaren-főnök

Andrea Stella is elismerte, hogy úgy fest, a brit hajlamos az F1-es versenyek legelején rontani: meg fogják ezt vizsgálni és fejlődni fognak.

„Ezek a szituációk mindig nagyon-nagyon apró dolgokon múlnak. Lando figyelmét kissé elterelte, ami a belső íven történt, így leszaladt a pályáról. Ez apróságon múlik, kis módosítást igényel itt-ott” – nyilatkozta a McLaren-vezér a Formula.hu jelenlétében.

„Együtt dolgozunk Landóval, ahogy Oscarral is, hogy meglássunk minden lehetőséget, ahol személyes szinten fejlődhetünk, de egyúttal jobban is működhetünk együtt, hogy jobban felkészüljünk vagy jobban kihasználjuk a képességeinket. Ez nem feltétlenül változtatja meg a hozzáállásunkat, de mindenképp ad néhány részletet annak kielemzéséhez, hogy hogyan történtek meg ezek a kihagyott lehetőségek.”

 

„Egy nagyon erős ajánlás” – Marko Verstappen szimulátoros „eltiltásáról”

Az F1-es Magyar Nagydíjon elért ötödik helye és rádiós kirohanásai után komoly témává vált, hogy Max Verstappen a versenyt megelőző éjszaka hajnali 3-ig szimulátorversenyzett. Nem ez volt persze a első alkalom, Imolában is hasonlóan cselekedett, csak akkor megnyerte másnap a futamot. Bár a Red Bull eleinte megvédte a címvédőt, később Helmut Marko elárulta, hogy megállapodtak abban, hogy többször nem fog előfordulni hasonló – igaz, maga Verstappen Spában tagadta, hogy tiltást kapott volna, elvégre ő sem szól bele abba, mások mit csinálnak a szabadidejükben.

A Belga Nagydíj után Marko a Sky Germanynek tisztázta a helyzetet: „Megegyeztünk abban, hogy a jövőben nem fog jócskán éjfél után vezetni, még ha egyébként teljesen más ritmusban is éli az életét. De akkor is el kell kerülni az ilyesmiket, amelyeket érthető módon támadnak a nyilvánosságban” – fogalmazott a Red Bull F1-es tanácsadója, aki azért megjegyezte, hogy nem szigorú tiltásról van szó: „Ez egy nagyon erős ajánlás.”

 

Lágy szeptember: íme, a Pirelli gumikiosztása a következő F1-es futamokra

Újabb három verseny gumikínálatát ismertette a Pirelli. Azt már korábban közölték, hogy a nyári szünetet követő első futamra, a Holland Nagydíjra a három legkeményebb, azaz a C1-es, a C2-es és a C3-as opciót viszi el a gumigyártó Zandvoortba. Most arra derült fény, hogy az Olasz, az Azerbajdzsáni és a Szingapúri Nagydíjak felhozatala azonos lesz: mindhárom futamon a három leglágyabb, azaz a C3-as, a C4-es és a C5-ös keverék lesz használatban.

 

MotoGP, WRC, TCR: a hétvége menetrendje

Az F1 nyári szünetre vonult, a MotoGP viszont épp visszatér onnan, de lesz Finn Rali és Micheliszék is folytatják: mutatjuk augusztus első napjainak programját.

A menetrend ezen a linken található!

 

Podcast: Russell a mennyből a pokolba jutott

George Russell Spában megtapasztalhatta az F1 kegyetlenségét: az elmúlt évek egyik legnagyszerűbb győzelmét vesztette el egy technikai szabálytalanság miatt – Belga Nagydíj futamértékelő.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: