DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Gyorsasági (Gy)

Gender: A győzelem a cél Brnóban is

A Slovakia Ringen az elmúlt bajnoki fordulón sikeresen tért vissza hazai pályán a Gender Racing Team korábbi MNASZ Formula Renault-bajnoka, a többszörös szlovák gokartbajnok Szabó Nikolas a Formula-3-as Dallarában.

Most a hétvégén egy igazán régi, tradicionális pályán kell még jobban összebarátkoznia az F3-assal a brnói aszfaltcsíkon. Ezt most a csütörtöki tesztnapon szerencsére a technika ördöge sem hátráltatta, így az összes lehetőséget fel tudta használni Niko és a csapat a pályaismeret felfrissítésére és a lehető legjobb beállítások megtalálására. Nikolas elmondása alapján az F3-assal még nagyobb élmény ez a pálya a tempós kanyarokkal és a nagy szintkülönbségekkel.

GRT_DSC_0122BRNO



Fontos is volt kihasználni minden tesztelési lehetőséget, mivel az időterv kialakítása folytán később már nem nagyon lesz lehetőség hibázásra, ugyanis pénteken csupán az időmérő edzést, szombat délelőtt az első versenyfutamot, vasárnap reggel a második időmérőt, végül késő délelőtt a második versenyfutamot bonyolítják le. A formulaautós kategóriában ezen a hétvégén jóval népesebb mezőny jött össze, mint a Slovakia Ringen, így nagyobb lesz a küzdelem is a bajnoki pontokért, de a szabadedzések teljesítményét látva Nikolasnak minden reménye megvan rá, hogy ismét ott lehessen a győzelmi dobogó valamelyik felső fokán.

A feszített időbeosztás viszont fogyaszthatóbbá válik rögtön, hogy ha megnézzük, hogy a Gender Racing milyen versenysorozatokkal és mezőnyökkel lép együtt pályára a hétvégén. A brnói szervezők a megszokott FIA CEZ- és DREXLER Formel Cup-mezőnyök mellett a legendás cseh pályára invitálták az ADAC Histo Cup mezőnyét, mely a 70-es 80-as évek keleti autómárkáiból épült túra- és Formula Easter-versenygépeit vonultatja fel, vagy a BOSS GP-t, melyben a 90-es és a korai 2000-es évek Formula-1-es F3000-es IndyCar-versenyautói láthatók éles versenyben, melyek működésének látványa és hanghatásai igazán különleges élmény minden autósport rajongó számára.

GRT_DSC_0248BRNO

Egy szóval pezsgő autósport-élmény vár ránk a brnói versenypályán, a hétvégén remélhetőleg nem utoljára! Ugyanis sajnos felmerültek olyan hírek, hogy mivel a pálya az utóbbi években több világ vagy európai szintű nemzetközi sorozat rendezvényét is elveszítette, melyből a MotoGP volt nyilván a legérzékenyebb veszteség, sajnos még a pálya végleges bezárása is felmerült a lehetséges opciók között.

Nagyon reméljük, hogy nem ez lesz a végső megoldás, hiszen a gyönyörű környezetben fekvő tradicionális versenypályához a Gender Racing Teamet is sok nagyszerű élmény és sportsiker köti az elmúlt évekből. Na de addig is most a hétvégén ne szomorkodjunk, hanem szurkoljunk a GRT régi-új bajnokának Szabó Nikolasnak az újabb győzelmekért!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: