Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 26. kedd
Gyorsasági (Gy)

Újabb horvátországi sikerek a Gender Racing Teamnél

Hajókázás, strandolás, tengerpart. Általában ezt jelenti Horvátország az átlagos látogató számára. Viszont a benzinnel beoltott sportcsapatok és autósportrajongók főleg a rijekai versenypályára gondolnak, köztük a Gender Racing csapata is.

Ezúttal is az Adriai-tenger partjától nem messze fekvő Automotodrom Grobnikon zajlott sikerrel a legeredményesebb hazai formulaautós csapat számára az MNASZ Autós Gyorsasági Bajnokság és az FIA CEZ Zone Trophy versenysorozat újabb bajnoki fordulójában.

GRT_Gender-Racing_R5PF8589A tavalyi eredmények után idén is nagy elvárásokkal indult a Gender Racing Team az izgalmas vonalvezetésű és nagy szintkülönbségekkel rendelkező pályán, várva, hogy idén az időjárás talán nem tréfálja meg a versenyzőket és az autósport szerelmeseit. A GRT idén egy Formula-4-est állított rajthoz a grobnik-i pályán Berta Benjáminnal, mely 1978-ban nyitotta meg kapuit és házigazdája a FIA CEZ Formula-3 Bajnokságban is jegyzett Croatia Prix-nek, valamint korábban a gyorsaságimotoros-vb jugoszláviai nagydíjának is otthont adott már. 

A GRT versenyzője már a pénteki szabadedzéseken igyekezett mindent kihozni az autóból, s a csapat mérnökeivel és szerelőivel megtalálni az optimális beállításokat, hiszen szombaton már egy időmérő után rögtön verseny következett a kivételesen tikkasztó hőségben. A kvalifikáción ugyan nem sikerült a legjobb helyről rajtolnia, a szombati versenyen azonban nem sok kellett volna, hogy megelőzze riválisát, így végül a Formula-4-esek között másodikként ért célba.

GRT_Gender-Racing_PFDX9823

Vasárnap aztán fordulta a kocka. A jó beállítás, a korábbi versenytapasztalatok, a pálya ismerete győzelemhez segítette a Gender Racing Team versenyzőjét a rijekai tengerparttól kicsit odébb, a hegyekben fekvő pályán. Berta Benjáminnak sikerült pole-pozícióból rajtolnia az F4-esek között, de a Formula-3-asok mezőnyétől sem sokkal maradt le az élmezőnytől, gyengébb autója ellenére. Így pozitív élményekkel távozott a csapat és a versenyző is ismét a horvátországi versenyhelyszínről.

„Az idei hétvége sokkal jobban sikerült a tavalyinál, mivel már sokkal nagyobb tapasztalatom, rutinom van az autóval” – összegzett a FIA CEZ Zone Trophyban, a TopJet2000-ben és a hazai bajnokságban is versenyző Berta Benjámin, aki szerint mindez a hasznára vált. 

Remélhetőleg további pályafutása során rendkívül hasznosan kamatoztathatja majd az ezen a pályán utóbbi két évben megszerzett számos tapasztalatot is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?