Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. augusztus 8. szombat
Gyorsasági (Gy)

Második hazai pálya, hazai bajnokesélyesekkel

A Gender Racing számára a hétvégén a Slovakiaringen folytatódik az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB a következő bajnoki fordulóval. A Dunaszerdahely melletti nagyszerű pálya már régóta az egyik legizgalmasabb helyszíne a bajnoki sorozatnak és a magyar versenyzők is amolyan második hazai pályaként tartják számon a szlovák aszfaltcsíkot.

A nagyszerű horvátországi versenyhétvége után a csapat a győzelmekkel feltöltődve lelkesen készül az újabb bajnoki fordulóra. Ugyan a Slovakiaring egy már nagyon jól ismert pálya, de ennek ellenére nemrég egy kétnapos tesztel készült a csapat a helyszínen erre a versenyhétvégére.

 GRT_SR_HREz a forduló mindig kiemelten fontos állomása a bajnokságnak. Egyrészt, mert itt kezdődik a bajnoki szezon második fele, ahol már talán minden egyes megszerzett pontnak kicsit még nagyobb súlya van az év végi helyezések tekintetében, másrészt pedig általában itt kiemelten erős mezőny gyűlik össze, tovább növelve a kimondottan gyors pálya nyújtotta amúgy is komoly kihívást.

Ráadásul a GRT számára a tét, most ha lehet, még nagyobb! Hiszen ugyan nagyszerű érzés ránézni most a bajnoki tabellákra, ahol a magyar bajnoki abszolútban a hazai és a CEZ Formula Renault kategóriában is a Gender Racing versenyzői állnak az élen, de az itt a Slovakiaringen megszerezhető pontokkal akár már a bajnoki címek bebiztosítása sem lehetetlen, ami biztosan helyez egy kis plusz nyomást az érintett versenyzőinkre.

 GRT_Teszt_SlovakiaRing_SZL

Ezen a versenyhétvégén egy kicsit mindenképpen ki kell emelnünk az egyik nagyszerű idei fiatal újoncunkat, Szabó Nikolast, aki a legjobb szlovák gokartversenyzőként és többszörös bajnokként először versenyezhet hazai pályán a régen vágyott, és idén a Gender Racing színeiben nagyon sikeresen megkezdett forma autós karrierje során. Nikolas kettős győzelemmel debütált a Magyar Formula Renault Kupában, melyben toronymagasan vezeti a bajnokságot. Niko most akár hazai pályán biztosíthatja be a bajnoki címet a hétvégi két futam során.

 GRT_IMG_9751

A hétvégi bajnoki forduló kapcsán Gender Tamás csapatfőnök is nagyon bizakodóan nyilatkozott: „Valóban mindig nagyon várjuk a Slovakiaring-i versenyhétvégét, mert nagyon jól bevált, nagyszerű és színvonalas helyszíne a bajnokságnak, tényleg amolyan második hazai pályánknak tekinthetjük a Hungaroring mellett! A Grobnikban a csapat életében sporttörténetinek is nevezhető hármas - négyes siker után nagyon remélem, hogy ezen a jól ismert pályán is ilyen nagyszerű eredményt érhetünk el a várhatóan jó erős mezőnyben! Nagyon jó érzés és nagyon büszke vagyok a versenyzőimre, amikor most rápillantok a bajnoki tabellákra, amelyen több értékelésben is bajnokesélyesként az élen állunk! Bízom benne, hogy ezen a hétvégén megszerzett újabb győzelmekkel lesz olyan bajnoki cím, melyet akár már most bebiztosíthatunk! Ezért is nagy szeretettel várunk a hétvégén minden autósportrajongót a Slovakiaringre, ahol így a versenyhétvége előtti utolsó pillanatban az sem kizárt, hogy egy kicsit meglepő versenyzői felállásban veszünk majd részt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?