DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Évösszegzés 2. rész

A szezon második versenyhétvégéjére június közepéig kellett várni. A Gender Racing Team a Pannónia-ringen is hozta a kötelezőt.
Nem csak a pályával és egymással, de a nagy hőséggel is meg kellett küzdenie a pilótáknak. Királykuti Márk, Eszenyi László és Rátkai Ferenc a tervek szerint hajtotta végre a harmadik és negyedik versenynapot is.

Szombaton, a harmadik időmérőn Márk kategóriájának legjobb idejét szerezte meg. A 18 éves versenyző még nem ment a Pannónia-ringen, de az ismerkedés nem látszott meg a köridőkön.

Eszenyi László öt körre tervezte a kvalifikációt, ezt végre is hajtotta, ráadásul időben is sikerült elérnie a célját, amivel a kategória második helyéről várhatta a rajtot. Rátkai Ferenc tovább folytatta az ismerkedést az autóval.

Az erős időmérő után egy erős verseny következett. A három pilótából kettő a dobogón végzett. Tóth Tamás joggal lehet büszke versenyzőire.

"Ismét hoztuk a kötelezőt. örülök a mai nap eredményeinek. Márk és Laci a nagy meleg ellenére is a megszokott maximumot nyújtották. Elég nehéz versenynapon vagyunk túl, hiszen hatalmas a kánikula. Ilyenkor a legkeményebb keverékű gumikkal megyünk és még ezeket is könnyen el lehet melegíteni és elfogy a tapadás. Nagy koncentrációra van szükség. A fiúk ezt tudták nyújtani, ahogy az eredményeken is látszik. Márk első, míg Laci kategória második lett."



Márk a nagyokat is megszorongatva a kategória legjobbja lett, akit Laci követett.

Másnap a hőmérséklet már nem volt annyira magas, ami a reggeli időpontnak is betudható volt. A korai kezdés miatt a szerelők szinte egész éjszaka fáradtságot nem ismerve dolgoztak, hogy minden rendben legyen.

Márk a szombati naphoz hasonlóan ismét a kategóriájának legjobb idejét szerezte meg csapattársa Laci előtt. Feri tovább folytatta az összeszokást az autóval. Az ebéd utáni szieszta helyett versenyzés jutott a csapatoknak.

A szezonban először Márknak be kellett érnie a dobogó második fokával.

"Ahogy teltek a körök az alapból használt gumik annyira nem bírták a strapát, hogy egyszerűen az utolsó körökben alig tudtam befordulni, ezáltal egy pozíciót vesztettem."

Feri a negyedik versenyen már a dobogó legalsó fokán ünnepelhetett.

 "A mai verseny sokkal jobban sikerült a tegnapinál. Ezt az eredmény is mutatja, hiszen elfértem a dobogóra. Nagyon jól sikerült a rajtom, ahol 3 vagy négy pozíciót is javítottam, amiből kettőt elvesztettem a második kanyarban a nagy tumultusban. Egyébként az egész versenyen nagyon jól éreztem magam."

Laci nem tudta befejezni a versenyt. A kavicságyban végződött számára a negyedik futam.

A második hétvége után újabb két hónap szünet következett. A harmadik felvonásra augusztus végén került sor a Slovakia Ringen.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: