DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Mikulásnapi jótékony akció a Hungaroringen

Ahogy minden évben, ezúttal sem feledkezett meg a Groupama Garancia Biztosító azokról a nehézsorsú gyermekekről, akik számára a segítő kezek nélkül kicsit más lenne a Mikulás ünnepe. A biztosítótársaság alapítványa éppen az ő kedvükért szervezte meg neves sportolók és a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum segítségével azt a programot, amelynek keretein belül nemcsak jól érezhették magukat a hátrányos helyzetű gyermekek, hanem megismerkedhettek a biztonságos közlekedés alapjaival.

Az idén 15 éves Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum mindig is élen járt abban, hogy a maga módján segítséget nyújtson a rászorulóknak. Éppen ezért örömmel csatlakozott a Groupama Garancia Biztosító alapítványának kezdeményezéséhez, melynek keretében száz, többszörösen hátrányos helyzetű gyermek számára szervezett jótékonysági eseményt, akik egy feledhetetlen délutánt tölthettek el neves sportolók - Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, világ-, és Európa-bajnok vízilabdázó, Buzsáky Ákos, Kurucz Péter és Holman Dávid ferencvárosi labdarúgók - társaságában a Hungaroringen és a Tanpályán.



"Bár minden ember, minden jótékonysági szervezet és alapítvány igyekszik egész évben jót cselekedni, mégis leginkább a decemberi ünnepek közeledtével kerül mindenki olyan hangulatba, hogy felkarolja embertársait és olyan kezdeményezések mellé álljon, amellyel mindenki számára teljessé teheti az ünnepet. A Groupama Garancia Biztosító alapítványa a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrummal együttműködve szervezett foglalkoztató napot állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek számára, melynek során példaképnek is beillő sportolókkal együtt játékos formában ismerhették meg a biztonságos közlekedés és a pénzügyi kultúra alapjait." - mondta Csonka István, az alapítvány elnöke.

A Tanpálya az idei évben elindított gyermekprogramjával, a MiniRinggel, illetve játékos pénzügyi és közlekedésbiztonsági oktatással kedveskedett a kis vendégeinek Gulyás Anikó, a Tanpálya közlekedéspedagógusának irányításával. A kis vendégek a foglalkozások mellett a Hungaroring versenypályáján való buszozást, illetve az Off-road Centerben tartott bemutatót is nagyon élvezték.

"Mi, a Hungaroring Sport Zrt. és a céghez kapcsolódó szolgáltatók munkatársai mindig is szívügyünknek tekintettük, hogy segítsük a rászorulókat, valamint élharcosai legyünk a biztonságos közlekedés elősegítésének, így természetes volt számunkra, hogy azonnal a kezdeményezés mellé állunk. Őszintén remélem, hogy ezzel a szépre és hasznosra sikerült nappal néhány kellemes órát szerezni a Mikulás alkalmából azoknak a gyermekeknek, akiknek a mindennapokban kevesebb jut. Nagy örömünkre szolgált, hogy a születésnapi tortánkat együtt vághattuk fel a Groupama Garancia Biztosító jelen lévő vezetőivel, akikkel immár három éve küzdünk közösen a balesetmentes közlekedésért. A Szeretet Ünnepének közeledtével pedig a magam és a munkatársaim nevében mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok." - fogalmazott Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese és a Vezetéstechnikai Centrumot irányító Tanpálya Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, nagyon reméli, hogy ezzel a programmal ők is hozzájárulhattak a gyerekek biztonságos közlekedésének elősegítéséhez.

A jótékonysági akcióhoz csatlakoztak a Groupama Garancia Biztosító által szponzorált sportolók is: Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, valamint világ-, és Európa-bajnok élsportoló, továbbá a Ferencvárosi Torna Club három labdarúgója: Buzsáky Ákos, Kurucz Péter és Holman Dávid vállalt házigazda szerepet a Hungaroringen.

"Nekem mindent megér, hogy örülni látom ezeket a kisgyerekeket, ahogy csillog a szemük, mert olyanban van részük, amit éppen élethelyzetük miatt tán sosem tudnának átélni. Ez a rendezvény éppen erről szólt, olyanoknak szereztünk örömet, akinek igazán szüksége van rá. Remélem, ezzel a délutánnal sikerült ahhoz hozzájárulnunk, hogy örömtelibbé varázsoljuk számokra az ünnep előtti napokat, illetve talán ahhoz is hozzájárulhatunk, hogy akár a mi példánkból kiindulva a sporton keresztül is kibontakoztassák a bennük rejlő tehetséget." - közölte Kiss Gergely.

"A Ferencváros labdarúgói régóta vesznek részt különböző jótékonysági rendezvényeken, amikor csak tehetik, elsőként állnak egy ilyen akció élére. Adni mindig öröm, főleg akkor, amikor látjuk, és egy kicsit át is érezzük, hogy megfelelő helyre kerül és hisszük, hogy ezeknek a gyermekeknek életre szóló élményt jelentett ez a délután." - mondta el Buzsáky Ákos, a Fradi válogatott középpályása.

A RENDEZVÉNY ESEMÉNYSORA

14.00 - Megérkeztek a gyermekek és az FTC labdarúgói (Kurucz Péter, Buzsáky Ákos, Holman Dávid)

14:00-14:20 - A sportolók felszálltak egy buszra a gyerekekkel, amely tett egy élmény kört a Hungaroring F1 pályán.

14:20- 14:30 - A gyermeke megérkeztek a Tanpályára

14.30 - A MOMENTÁN Társulat "RöGVest" című 40 perces interaktív improvizációs előadást tartott, amit a három Fradi labdarúgóval tekintettek meg a gyermekek

15:15 - Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó beszélt arról, hogy miként lehet valaki jó sportoló és jó tanuló is egyben és miként lehet már gyermekkorban tudatosan figyelni a pénzügyekre, megtakarítani egy kitűzött távoli cél elérése érdekében. Majd játékos foglalkozások, a sportolók beszélgettek, aláírást osztogattak, illetve fotózkodtak a gyermekekkel

15.00 - Közös uzsonna

15.30 - Mikro csoportos játékok, amelynek három helyszínét a gyermekek "forgószínpad szerűen" használtak. A tevékenységek egy része gondolkodás-fejlesztő feladványokból állt, ami olyan részképességeket fejleszt, amire a gyermekeknek szüksége van a gyalogos és kerékpáros közlekedéshez.

17.15 - A gyerekek élményautózás mellett megkeresték az eldugott Mikulás ajándékcsomagokat az off-road pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: