DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Neten szerez jogsit a 17 éves gyorsasági bajnok

ötévesen már gokartozott Ifj. Ficza Ferenc, 14 éves korára pedig háromszoros gyorsasági magyar bajnok volt, aki nemrégiben az ETCC dobogójára állhatott" lassan ideje lesz jogsit is szereznie!

Versenyengedélye gyerekkora óta van Fecónak, aki előbb gokartban szerzett éveken át bajnoki címet, majd a gyorsasági szakágban került az élre Magyarországon. Idén pedig az ETCC, a Túraautó Európa Bajnokság brnói futamának első helyét szerezte meg a Zengő Junior csapatának színeiben. Fecó most végre elérte a korhatárt, hogy úrvezetőit is szerezzen, és úgy döntött, nem ül iskolapadba, hanem számítógépen sajátítja el a közlekedés szabályait, tehát webjogist szerez.



"Teljesen más lesz a forgalomban vezetnem, mint amihez eddig hozzászoktam. Nagyon le kell lassulnom, át kell kapcsolnom magam egy másik üzemmódba, mert a közlekedés nem a versenyről szól. A zárt pályán az a cél, hogy megelőzzem, aki előttem autózik, és ez az ösztön annyira bennem van, hogy nem lesz egyszerű legyőznöm." - nevetett a fiatal bajnok. "A másik, ami furcsa lesz, hogy több száz lóerős versenyautókkal mentem eddig, és ahhoz képest bármelyik tanulóautó nagyon lomha. De előbb még le kell vizsgáznom kresz-ből, és nagyon tetszett a lehetőség, hogy interneten tanuljak. Nekem ez nagy könnyebbség, mert magam osztom be az időmet, akkor tanulok, amikor ráérek, és nem kell tantermi órákra járnom. Azt vettem észre, hogy így sokkal hamarabb megjegyzem a szabályokat is, mert interaktív a tananyag és könnyen megragad. A vizsgát úgyis számítógépen kell letennie mindenkinek, ezért szerintem előny, hogy már eleve az internet segítségével készülök. Nagyon várom már, hogy megszerezzem a jogsit!" - tett hozzá Fecó.

A fiatal bajnok jelenleg Szekszárdon tanul, és szeretne a jövőben is teljes erejével a versenyzésre koncentrálni. Eddigi eredményei alapján számíthatunk tőle még néhány kellemes meglepetésre az autósportban, és joggal reménykedhetünk, hogy magyarként minél többször lép a nemzetközi futamok dobogójára. Pár hónap múlva pedig webjogsival a zsebében már a közutakon is rutint szerez Fecó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: