DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Sötétben száguldottak a magyar lányok az indiai F1-es pályán

Külön engedéllyel, sötétben próbálhatták ki először az indiai Forma 1-es pályát a magyar szervezésű Lotus Ladies Cup versenyzői, akik így is 160 km/órás tempóban száguldottak a célegyenesben.

Az indiai Forma 1-es pilóta, Karun Chandhok hívta meg a lányokat, akik a hétvégén két versenyen is rajthoz állnak majd az indiai gyorsasági bajnokság betétfutamaként Ultima Queens Cup néven, a Volkswagen Motorsport által épített Polo Cup R versenyautókkal.



"Hihetetlen élmény volt egy ilyen modern és gyors pályán száguldani, ráadásul teljes sötétségben, igaz előttünk ment a verseny hivatalos Safety Car-ja. Az elején a szívünk a torkunkban dobogott és folyamatosan lüktetett vérünkben az adrenalin, hiszen nem sok mindent láttunk." - mondta Bende Adrienn, az idei bajnokság második helyezettje, a Lotus Ladies Cup szervezője.

"Már itthon azon agyaltunk, hogy milyen lesz jobbkormányos autót vezetni. Ezt egész hamar megszoktuk, amihez több gyakorlás kell, az a slick gumik viselkedésének megismerése. Persze nem csak autózunk, hanem Indiával is ismerkedünk. - tette hozzá Maranecz Fruzsina, a Sport Klub műsorvezetője, aki az idei szezont újoncként végig versenyezte.

A mezőny egyik legrutinosabb pilótája a kétszeres Lotus Ladies Cup bajnok, Bús Edina. "Többféle versenyautót vezethettem már, ebben az évben például Ferrarit is, de ezek a Volkswagenek is komoly technikát képviselnek, érződik a gyári háttér. örülök, hogy visszatértem a lányok közé, biztos vagyok benne, hogy ez a pár nap felejthetetlen élmény lesz."

A versenyzők csütörtökön egy kis utazással kapcsolódtak ki, a föld második legnépesebb országában. Többek között ellátogattak Agrába, a híres Tadzs Mahalhoz, de keresztülautóztak nyomornegyedeken is, ahol nem volt meglepő, ha a tehenek a főút közepén sétáltak, de persze senki nem bántotta az indiaiak szent állatát.

Pénteken reggel 8-kor a lányok már a Buddh International Circuit-en lesznek, ahol két szabadedzés vár rájuk, szombaton pedig reggel jön az időmérő, délután pedig az első verseny futam. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: