DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Bajnokok találkozója

A hétvégén a Gender Racing Team bajnokként zárta a 2013-as szezont. Szombaton ráadásul egy nem mindennapi szurkolóval is gazdagodtak Balzsay Károly személyében.

A Gender Racing Team kiegyensúlyozott szezont teljesített 2013-ban. A Formula Renault 2000-as bajnoka Királykuti Márk, míg a második helyezett az alakulat másik versenyzője Eszenyi László lett, aki már maga is többször ünnepelhetett az év végi összesítés elején.

Balzsay Károly ökölvívó világbajnok az utolsó hétvégén meglátogatta a csapatot. Ráadásul még ki is próbálhatta, hogy milyen ülni egy Forma autóban, hiszen Eszenyi László átengedte ülését, de csak pár percre.

Karesz mindig is vonzódott az autókhoz és az autó-motor sportokhoz.

"Óriási élmény maga a Hungaroring mindig, illetve most egy szuper versenyautóban ülhetek. Sokkal jobb, mint a lelátón vagy a tv-ből nézve."

Károly nem csak az ökölvívásban, de többek között a Forma 1-ben is otthon van. Kedvenc királykategóriás versenyzője Nico Rosberg.

"Nem mondhatnám, hogy nagy versenyszakértő vagyok, de azért nagyon szeretem az autókat. Vannak is kedvenceim minden kategóriában."

A Gender Racing Team úgy fogadta, mint egy régi barátot. Az immáron visszavonult ökölvívó világbajnok igazán meglepődött a csapatot látván.

"Teljesen profik. Engem meglepett a csapat profi és első osztályú megjelenése. Mindenkinek megvan a maga helye és feladata. Igyekeztem azért úgy helyezkedni, hogy ne legyek a szerelők útjában.  Én úgy éreztem, mintha egy Forma 1-es hétvége lenne, csak kicsiben, mintha csak az autók lennének kicsit mások."

Sokat hallhattuk és láthattuk már, hogy ezek az autók nem a legkényelmesebbek és helyben sem bővelkednek. Balzsay Károlynak most lehetősége volt saját bőrén megtapasztalni, hogy milyen egy Formula autó ülésében ülni.

"Nyilván ez borzasztóan szűk, főleg így ebéd után kicsit görnyedve nem annyira kényelmes. Iszonyatos hangulata van egy ilyen versenyautóba beülni. Egy ilyen kormányt fogdosni és tekergetni úgymond félig becsatolva. Nem azt mondom, hogy olyan, mint otthon a fotelben, de igazán kényelmes. Fantasztikus érzés lehet élesben gyors kört menni itt a Hungaroringen."

A világbajnoki kérdésekre Eszenyi László adott választ. Laci még egy kicsit biztatta is Kareszt, hogy egy kis próbából még nem lehet baj.

"Neki kell állni és csinálni. Ez tipikusan az a sport, amibe bele kell ülni és csinálni. Hogyha van tehetsége hozzá, az úgyis megmutatkozik és akkor érdemes vele foglalkozni. Ha nem, akkor úgyis csak kirándul az ember a pályán."

Balzsay Károly kevés esélyt lát arra, hogy egyszer autóversenyző legyen, de kíváncsiságát az éles teszt iránt nem rejti véka alá. Lehet, hogy ez egy remek kapcsolat kezdete?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: