DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Megkésve bár, de törve nem

Kategória első és második hely lett a tízedik verseny végeredménye, amire egy hosszabb etapot kellet várnia a versenyzőknek.

Hatalmas köd és nulla látási távolság fogadta a Gender Racing Team versenyzőit vasárnap reggel. Az időjárási viszonyok miatt három és fél órát kellett várni a futam kezdetére. Márkot és Lacit azonban ez nem zavarta meg és kategória első és második helyen értek célba. Tóth Tamás csapatfőnök már nyugodtabb lehetett, mint az előző versenyen, hiszen most a technika nem szólt bele a futam végeredményébe.

"Nagy örömömre a tegnapi nappal ellentétben ma hoztuk a jól megszokott formánkat. Laci és Márk nem hibázott és a kategória első két helyét megszerezték. Pár óra múlva a szezon záró versenyére is sor kerül."

Márk a tőle megszokott formában hajtotta végre a vasárnap délelőtti futamot, ez a kategória győzelmet jelentette a 19 éves versenyzőnek.

"A tegnapi sikertelen nap után, ma végre fortuna is mellénk állt. Sikerült megszereznem a kategória első helyét, habár sok esemény sajnos a verseny során nem volt, de így legalább tudtam vigyázni a gumikra.

Laci egy jó rajt után végig tartotta a kategória második helyét.

"Jó rajttal sikerült egy pozíciót javítanom és közvetlen Márk mögött fordultam el a célegyenes végén. Körülbelül másfél másodperces távolságban autóztam mögötte a verseny egy harmadáig, amikor a sebváltóm elkezdett rendetlenkedni, így egy kicsit visszavettem a tempóból és próbáltam spórolni az autóval. Ez a taktika működni látszott, mert a végén derült ki, hogy szükség is volt a spórolásra, mert a sebváltás már csak kuplungozással együtt működött, így minden váltásnál veszítettem néhány ezredet."

A reggeli időcsúszás miatt a csapatokra nem vár több időmérő. Még egy verseny maradt az idei szezonra, amit kora délután teljesítenek a pilóták. A rajtsorrend a tízedik verseny végeredménye lesz, így Márk és Laci kategória első és második pozícióból rajtol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: