DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Hétvégén rajtol a Gyorsasági OB idei utolsó három fordulója

Két kategóriában is indul a brnói Túraautó Európa Bajnokság futam magyar győztese, a 17 éves ifj. Ficza Ferenc

Izgalmas hétvégének néznek elébe az autósport szerelmesei, hiszen szombaton veszi kezdetét az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság utolsó három fordulója a Hungaroringen. A háromszoros gyorsasági bajnok Fecó két kategóriában is rajthoz áll. A Suzuki Kupa futamain kívül az OB Endurance Trófea hosszú távú versenyein is megméretteti magát.



"Nagyon várom már a hétvégét. Sok erőt merítettem a múlt heti sikerből, hatalmas élmény volt, hogy az ETCC dobogójára állhattam Brnóban. Tetszett az érzés, és nagyon jó lenne megismételni ezt a mostani hétvégén is. A fordulók a Suzuki Kupában úgy zajlanak majd, hogy egy időmérő után egy futam következik, és ezt háromszor ismételjük a hétvége során. A hosszú távú Endurance Trófeának pedig szombaton lesz időmérője, ami után vasárnap két óra versenyzés következik. Remélem, hogy minden jól sikerül, szeretnék minél jobb helyen végezni." - mondta ifj. Ficza Ferenc.

Az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság idényzáró hétvégéjén öt kategóriában is fény derül majd arra, hogy kik Magyarország leggyorsabb versenyzői idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: