DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Káosz után dobogó

Szervezési problémák, egy kis eső és egy igazán izgalmas verseny. A dobogó azonban így is a csapatnál maradt.

Kategória első és második helye. A Gender Racing Team a hetedik versenyt ott folytatta, ahol az előzőt abbahagyta. Tóth Tamás csapatfőnök versenyzői a maximumon teljesítettek.

"A jól sikerült időmérő után a versenyszervezőknél támadt egy kis probléma, így Laci és Feri a boksz utcából kényszerültek rajtolni. A harmadik körre Laci végigverte a mezőnyt és megérkezett Márk mögé. Egy igen kalandos futamot zártunk, de eredményesen, aminek joggal örülhetünk." 

A három versenyző közül egyedül Királykuti Márknak sikerült felérnie a rajtrácsra. Márk végig megtartotta a pozícióját, így végül kategória győztes és abszolút harmadik lett.

"A rajtom jól sikerült, megőriztem a pozíciómat. Kicsit monoton volt a körözgetés, de a végére megérkezett az eső. Ettől kicsit izgalmasabb lett a verseny. Kategória első és összetett harmadik lettem. Egy pozitív napot zártunk. Köszönöm a csapat munkáját."



Eszenyi László volt az egyik vesztese a szervezők fejetlenkedésének, de végül nagy csaták után ott végezte, ahol kezdhette volna.

"Gyalázatos szervezés mellett kezdődött a futam. Egyszer csak értesültünk, hogy öt percünk van a boksz utca zárásáig. A boksz utcáig személyautókat, gyalogosokat kerülgetve, elengedve, stop táblánál várakozva tudtunk feljutni a boksz utcába. Ilyen feltételek mellett nem tudtunk időben felérni, így a boxból kellett rajtolnunk. Gyakorlatilag a verseny ámokfutássá vált a harmadik körre sikerült az eredeti rajtpozíciómat visszavenni. Sajnos a guminyomást nem tudtuk optimálisan beállítani, így az ötödik-hatodik körtől drasztikusan visszaesett a tapadás és egy pozíciót veszítve a nyakamon egy másik autóval értünk az utolsó körhöz Itt leesett az eső, amiért imádkoztam és az egész mezőny lelassult. Én ki tudtam használni a vizes pálya előnyét és az utolsó kanyarban visszavettem az elveszített pozíciót.

Rátkai Ferenc jól halad a pálya megismerésével. A boksz utca zárása őt is váratlanul érte.

"Mivel csak a boksz utcából rajtolhattunk igazán nagy esélyt nem láttam arra, hogy az élen zajló küzdelmekbe beleszóljak, ezért inkább igyekezem a pályát jobban megtanulni. Sikerült is a korábbi időeredményeken javítani, igaz hátráltatott egy kisebb technikai probléma. örültem volna, ha az eső kicsit előbb érkezik, de így sem panaszkodhatok."

Kategória első és második hely, egy kis eső és egy kis fejetlenség. A hetefik versenynapot így lehetne pár szóval összefoglalni. Holnap reggel már a nyolcadik időmérővel folytatódik a szezon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: