DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: A szlovák kaland elkezdődött

A Gender Racing Team versenyzői már az ötödik verseny kvalifikációján is túl vannak. A versenyzők, mint mindig most is a maximumon teljesítettek.

Királykuti Márk és Eszenyi László sikeresen teljesítette a Slovakia Ringi első időmérőt. Márk hozta a formáját, míg Laci nem csak a versenytársakkal, de a fájdalommal is küzd.

"Ennek a hétvégének két versenyzővel vágtunk neki. Már túl is vagyunk az első időmérőedzésen. Királykuti Márk új garnitúra gumival teljesíthette a kvalifikációt. Hozta a tőle várt kategória első helyet. Magasan a többi pilóta előtt. Eszenyi Lászlóval egy másik taktikát választottunk, ő egy használt szettel vágott neki az időmérőnek, de a versenyre egy új garnitúrával megy, ami nagy előnyhöz juttathatja, mert így az abroncsok biztosan ki fognak tartani a futam végéig. Félig lóg az eső lába. Az előrejelzések szerint esős versenyre számíthatunk, ami igazából nekünk nem egy hátrány.

Márk a Pannóniaringhez hasonlóan ezen a pályán se versenyzett még. Pénteken az első körök után már meg is szokta az új körülményeket.

"Ez is egy új pálya számomra. Pénteken a két szabadedzésen mehettem először ezen az aszfaltcsíkon. Az időmérőn sikerült a kategória első helyét megszereznem. A szerelőimmel levontuk a tapasztalatot, hogy min kell még finomítanunk délutánra. Az előrejelzések szerint esővel is számolhatunk."

Eszenyi László sérülten teljesíti a hétvégét, amit még pénteken szedett össze.

"Sajnos tegnap a szabadedzésen meghúzódott a derekam, így elég nehézkesen mozgok és fájdalmaim vannak. Ez némileg érződött az időmérőedzésen is. Azt tűztük ki célul, hogy ne legyünk túl messze a többiektől és inkább a versenyre koncentrálunk. Addig próbáljuk rendbetenni a derékfájásomat. A körülményekhez képest úgy érzem, egy másodperccel vagyunk elmaradva a tervezett időtől, de a tegnap tapasztalt hátsó futőmű probléma mára a keréknyomás és a hátsó szárny beállításának a megváltoztatásával sikeresen eltűnt."

A versenyzők nem pihenhetnek sokáig, négy óra után várja őket a futam, aminek végeztével a szezon közepéhez érnek a csapatok. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: