DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Gyorsasági (Gy)

Pannónia Ring: RRC Suzuki Swift Kupa VI. forduló

Nagy csaták, váratlan fordulatok jellemezték a Suzuki Swift Kupa VI. fordulóját. A fordított rajtrácsnak köszönhetően a tegnapi verseny nyolcadik helyezettje, Fáczán Zsolt indult az élről, aki rajtot követően megtartotta vezető pozícióját, a második helyre Takáts Ákos jött be.

A rajt során szerencsésen abszolválta az első kanyart a mezőny, így baleset nélkül kezdődhetett a harc. A pozíciók szinte percről percre váltakoztak. Hamar kialakult egy nagyon harcos ötös fogat az élen Fáczán Zsolt, Takáts Ákos, Tim Gábor, Bárkovics Zoltán és Nagy Dani.

A sorrend azonban borult, mivel Fáczán Zsolt rajtkiugrásért boxutca-áthajtásos büntetést kapott. Fáczán ezért nem küzdött tovább Takáts-al, így a Zsille Motorsport pilótája átvehette a vezetést. Mögötte Tim Gábor - a 2011-es bajnok - és Bárkovics Zoltán - a 2012-es bajnok - csatázott, majd a pálya hátsó szektorában összeakadtak és mindketten kisodródtak a pályáról. A csatájuk következményeként mind a ketten hátra csúsztak, míg Nagy Dani a második helyre lépett.

A harmadik helyért is gigászi küzdelem zajlott Tassi Attila és Csuti László között. Egy körrel a vége előtt Csutinak sikerült megelőznie Tassit, de az utolsó kör utolsó szektorában hibázott. A lehetőséget jól megragadta Tassi megelőzte mentorát és megszerezte élete első dobogós helyezését. A mezőny legfiatalabb versenyzője számára emlékezetes lesz a hétvége, hisz a harmadik helyezés, és az értékes pontok mellett a 14. születésnapját is ünnepelte a hétvégén.

Vogel Adrienn számára is különleges és emlékezetes lesz a hatodik forduló, hisz az ötödik helyet szerezte meg, ami eddigi egyik legjobb eredménye.

Bárkovics Zoltán a Tim Gáborral folytatott viaskodása miatt visszaesett, majd feladni kényszerült a versenyt. Tim Gábor visszacsúszott a tizedik helyre és a futamot végül a nyolcadik helyen zárta.

A futamot Takáts Ákos a Zsille Motorsport versenyzője nyerte meg Nagy Dani előtt, aki két második helyet szerzett hétvégén. A harmadik helyen Tassi Attila végzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: