DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Pannónia Ring - 2. verseny: F-1600, az F-2000 és a Lotus Cup Eastern Europe

A vasárnapi versenyek sorát a kis-túraautósok futamával kezdődtek el. Az F-1600, az F-2000 és a Lotus Cup Eastern Europe 25 perc +1 körös versenyén hasonlóan a szombati első futamhoz jó néhány izgalmas párharcot hozott.

A futamot Milovan Vesnic nyerte meg Petr Mandelik előtt, Gáspár Csaba kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az egész futam alatt és a harmadik helyen végzett.  

F-1600: Lévai Zoltán most el tudott indulni és meg is tudta előzni Mohácsi Ákost. A szombati verseny harmadik helyezettje, Bak Bertalan nem fejezte be a futamot.

F-2000: A kategóriában Gáspár Csaba bizonyult a leggyorsabbnak, annak ellenére, hogy az első körben az utolsó helyre esett vissza.

Lotus Cup Eastern Europe: Az első helyről induló Vizin Tamás megőrizte vezető helyét a rajtot követően és megnyerte a Pannónia-ringi futamot. A második helyen Lekeny Márk, a harmadikon Lekeny György, a negyediken Sánta János ért célba.

Nagy túraautók

SEAT Leon Kupa, F+2000: A nagy-túraautós mezőnyben továbbra sem tudta győzelemre váltani Piotr Krawczyk a Mercedes SLS nyújtotta lehetőségeket. Andrzej Lewandowski a rajt után átvette a vezetést és folyamatosan távolodott el az üldözőktől. 

A versenyt végül öten fejezték be, első helyen Andrzej Lewandowski végzett, másodikként Grubel Wily zárt a Radicallal és a harmadik helyre Bódis Kálmán hozta be a Silver Stinget. Negyedik helyen Nagy Norbert ért célba, aki értékes tesztkilométereket teljesített a hétvége során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: