DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Pannónia Ring: RRC Suzuki Kupa időmérő

Az RRC Suzuki Swift Kupa versenyzői egy lépéssel, egy salzburgringi versenyhétvégével előrébb járnak és az 5-6. fordulóra készülnek az I. Sárvár Kupán. A bajnoki pontverseny élén álló Nagy Dani 18 pontos előnnyel érkezett a bajnokság következő állomására. Az RCM Motorsport versenyzője mérlege eddig 100%-os, négy futamból négyet nyert.

Az időmérő edzést super pole rendszerben bonyolítják le ebben a kategóriában. Az edzés két részből áll, az első szakaszban a versenyzőknek 15 perc áll a rendelkezésre, hogy bejussanak az edzés döntő szakaszába, ahol egy kör áll minden versenyző rendelkezésére, tehát itt nincs lehetőség a javításra.

Az első szakasz végén a 13 fős mezőnyből Füge Krisztián, Horváth Bence és Schiller Zsolt végzett a sor végén, így számukra véget ért a kvalifikáció. Az egykörös időmérés végén a 2012-es RRC Suzuki Swift kupa bajnoka, Bárkovics Zoltán végzett az élen egy majdnem hibátlan körrel. A második helyen az eddigi két időmérő edzés győztese Takáts Ákos, a harmadik pozícióban Nagy Dani fejezte be az időmérő edzést. Az RCM Motorsport fiatal versenyzője, Tassi Attila a negyedik sorból, a 7. helyről várhatja a verseny rajtját. Az RCM Motorsport tulajdonosa, Csuti László a 9. helyen fejezte be a kvalifikációt.

Interjúk

Bárkovics Zoltán: Egy ilyen pole után nem tudok rosszat mondani, nem sok maradt benne. Elégedett vagyok a csapattal, az autóval és a körülményekkel is. Próbáltam óvatos és gyors is lenni. A versenyen nagyon fontos lesz a rajt, ki kell kerülni a rajtnál a csetepaté

Takáts Ákos: Bevallom, hogy egy kicsit örülök, hogy nem nyertem meg a kvalit, mert eddig mindkét alkalommal elsők voltunk az időmérőn és kiestünk a versenyen. Pici hiba volt a körömben, de Zoli nagyon gyors volt. Taktikáztunk a gumikkal és az időmérő edzés első felében csak egyszer mentünk ki gyors körre, majd a második szakaszban egy majdnem friss gumival mentünk. A versenyen megpróbálok előrébb menni és a futamgyőzelemért harcolni, de ha az első háromban be tudnám fejezni a versenyt, akkor nagyon boldog lennék.

Nagy Dani: Nem vagyok nagyon elégedett az eredménnyel, de a második sorból rajtolhatok, ami azért nem rossz. Az időmérők eddig nem úgy alakultak, ahogy szerettem volna, de ez a harmadik hely megint jó lehet a verseny előtt, mert ott vagyok az elején. Zolival és Ákossal is szoros csatákra számítok. Mindent meg fogok próbálni, hogy előrébb juthassak és bízom abban, hogy a Top 3-ban tudok végezni a versenyen.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: