DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Pannónia Ring: RRC Suzuki Kupa 1. futam

Az RRC Suzuki Swift Kupa résztvevői a délelőtti időmérő edzés után délután letudták az első versenyüket is. Ahogy azt várni lehetett ez a kategória hozta eddig a legtöbb előzést és a legizgalmasabb versenyt is. A rajtrácsra 13 induló állt fel köztük a 2011-es bajnok, Tim Gábor és a 2012-es győztes, Bárkovics Zoltán, de Takáts Ákos és Nagy Dani is a futamgyőzelemre esélyesek közé tartozott a rajt előtt.

A start után Bárkovics megtartotta vezető helyét Takáts előtt, de az ötödik helyről induló Tim Gábor bejött a harmadik helyre Nagy Dani elé. A verseny végig kiszámíthatatlan volt, hiszen az élen álló négyes végig egymás szélárnyékában autózott és folyamatosan előzési pozícióban voltak. A hétvégére beugró Tim Gábor szépen lopta a távolságot Takáts Ákossal szemben és végül meg is előzte a második helyről induló versenyzőt. Ezt a pozíciót azonban nem sikerült megtartania a 2011-es bajnoknak és néhány körrel a vége előtt Takáts visszaszerezte pozícióját.

A végig a negyedik helyen autózó Nagy Dani az utolsó három kört nagyon megnyomta, megfutotta a verseny leggyorsabb körét és először elment Tim Gábor mellett, majd az utolsó métereken a leintés előtt megelőzte Takátsot is a második helyért.

A futamot Bárkovics nyerte meg, a nagy hajrát mutató Nagy Dani előtt, a harmadik helyre Takáts Ákos jött be. A végig az elejében autózó Tim Gábor a negyedik, a mezőny legfiatalabb versenyzője Tassi Attila pedig az ötödik helyen végzett.

A bajnoki pontversenyben Nagy Dani második helyével és a versenyben futott leggyorsabb körrel újabb 18 pontot szerzett és tovább növelte előnyét az összetettben a második helyezettel szemben. Az RCM Motorsport tehetsége 100 pontot gyűjtött eddig, a második helyen Csuti László áll, aki a mai napon 6 pontot gyűjtött, így 30 egység hátránnyal követi az éllovast. A táblázat harmadik helyén Tassi Attila áll 60 ponttal, míg a futamgyőztes Bárkovics a 4., 55 megszerzett egységgel.

Interjúk

Bárkovics Zoltán: Nagyon nehéz verseny volt, figyelnem kellett Ákosra az elején. Nagyon meleg volt. Tartottam Tim Gabitól is mert tudtam, hogy Gabi nagyon jó a test-test elleni küzdelemben, de sikerült megtartani a vezető helyemet. Szerencsére a kanyargós részeken annyi előnyt tudtam kiautózni, hogy az egyenesekben ne tudjon hozzám túl közel kerülni.

Nagy Dani: Kemény verseny volt, nehéz volt az ellenfelek ellen. Az elején a start után becsúsztam a kavicságyba és Tim Gabi is megelőzött. Visszaestem a 6. helyre és a koccanások miatt kicsit instabil lett az autóm, de ez pár kör után megjavult. Az utolsó körben megérkeztem Zoli és Ákos mögé sikerült rendbe raknom magam és az utolsó kanyar után egy nagyon jó kigyorsítással sikerült megelőznöm Ákost és meglett a második hely.

Takáts Ákos: Szándékosan nem támadtam senkit az elején, meg akartam tartani a pozíciómat és el akartam lógni a mögöttem indulóktól. Tim Gabi kihasználta egy apró hibámat, de ugyanebben a kanyarban egy pár kör múlva vissza is szereztem tőle a pozíciómat. Szomorú vagyok amiatt, hogy az utolsó körben elveszítettem a második helyet Danival szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: