DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Gyorsasági (Gy)

Kaszált az idénynyitón az RCM

Rendkívül sikeres hétvégét zárt a Hungaroringen rendezett BFR Driver Academy kupán az RCM Motorsport, miután mindkét Suzuki kupás futamon kibérelték a dobogó összes fokát, ráadásul az első versenyen az első öt helyezést a csapat pilótái vitték el. A hétvége abszolút főhőse a még mindig csak 15 éves Nagy Dániel volt, aki mindkét futamgyőzelmet besöpörte, és ezzel élete versenyét futotta.

Nagy a szombati első versenyen a rajtnál egyből megelőzte az élről induló Takáts Ákost, és innentől kezdve senki sem érhetett a nyomába. Rendkívül kiegyensúlyozott köridőket autózva négy másodperces előnnyel győzött. A fordított rajtrácsos második futam már nehezebb feladatnak tűnt a nyolcadik helyről indulva. Az RCM fiatal pilótájának azonban öt kör elég volt ahhoz, hogy átverekedje magát az ellenfeleken, és újabb magabiztos győzelmet arasson.

"Az első futamon nagyon jól sikerült a rajtom, már az első kanyarban én voltam elöl. Utána két körig keményen kellett védekeznem Takáts Ákossal szemben, azt követően viszont le is szedhettük volna a tükröket, csak előre kellett figyelnem, és a saját tempómat autózhattam."

"A második versenyen kicsit nehezebb volt előre jönni a nyolcadik helyről, ráadásul a rádióm is elromlott. De türelmesen vártam a megfelelő pillanatra, ami meg is jött. Volt, hogy két csapattársam annyira egymással volt elfoglalva, hogy az egyes kanyarban mindkettejüket megelőztem. A végén viszont ismét csak a saját dolgomra kellett figyelnem."

"Nagyon boldog vagyok, hiszen megszereztem életem első győzelmét a Suzuki kupában, ráadásul egyből sikerült dupláznom. Még soha nem készültem ilyen sokat a télen, és az első pillanattól kezdve éreztem, hogy sokkal összeszedettebb vagyok, mint korábban" - értékelt Nagy.

Duplázott a címvédő Bárkovics Zoltán is, ám ezúttal a második helyen. A tavaly mindkét futamot megnyerő pilóta ezúttal mindkétszer Nagy mögött zárt, így az összetettben is a második helyen áll. "Le a kalappal Dani előtt, mindkét versenyen nagyon jól ment. Én egy picit talán balszerencsés voltam, hiszen az első futamon Takáts Ákos, a másodikon pedig Csík Jani mögé szorultam be néhány körre, és mire megelőztem őket Dani már messze járt" - mondta Bárkovics.

A több éves kihagyás után visszatérő Csuti László is elégedett lehet a hétvégét követően, hiszen mindkétszer felállhatott a dobogóra, kizárásos alapon mindkétszer a harmadik fokára. "Az első verseny rajtjánál hoztam a formám. Másfél méterrel hátrébb álltam meg, mint ahol a rajkockám volt, aztán pedig az övem csatjával voltam elfoglalva. Egyszer csak azt vettem észre, hogy már piros a lámpa, de nincs sebességben az autóm, úgyhogy kapásból a hatodik helyre csúsztam vissza. Egyébként jól éreztem magam, örülök a két harmadik helynek, és annak, hogy sportszerű csaták zajlottak a pályán" - tette hozzá Csuti.

Jól sikerült a 13 éves tehetség, Tassi Attila bemutatkozása is, aki az első futamon negyedik a másodikon pedig hatodik lett, azaz két kupát is hazavihetett élete első RCM-es hétvégéjén. Fáczán Zsolt egy jó rajt után ötödikként zárt az első futamon, a másodikon viszont ütközött Takáts Ákossal, és a sor végéről kellett kapaszkodnia.

"Külön örülök annak, hogy az első futamon lerajtoltam a főnököt (Csuti Lászlót), úgyhogy most várom az audienciát" - mondta nevetve Fáczán. Köller István az első futamon szinte folyamatosan meccsben volt valakivel, és végül hetedik lett, ami egy első soros rajthelyet jelentett a második versenyre.

"Talán két kört mehettem a második helyen, amikor a Nagy Dani, Csuti Laci, Bárkovics Zoli hármas úgy ment el mellettem, hogy egymáshoz sem értünk. Ezt csak azért hangsúlyozom ki, mert később Mészáros Gábornak ez nem sikerült, és az egyenesben kiforgatott. Végül valahol a középmezőny végében zártam" - mesélte Köller.

Bár Schiller Zsolt nem dobogós helyekért harcolt, nagyon jól érezte magát a pályán, és két eseményekkel teli versenyt zárt.

"Az elsőn igazán jó kis meccset vívtunk Füge Krisztiánnal, de annyira meg akartam előzni, hogy megpördültem. Így viszont legalább átélhettem, milyen érzés százzal tolatni" Szerencsére sikerült összeszednem az autót, és 14. lettem. A második futam is izgalmas volt, sok nagy csatában vehettem részt, úgyhogy jó kis hétvégét zártam" - mondta Schiller.

Az RRC Suzuki kupa következő állomását május 17-e és 19-e között rendezik Ausztriában, a Salzburgringen, ahol a sorozat a Túraautó Világbajnokság betétfutama lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: