DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Gyorsasági (Gy)

Walter Csaba harmadik lett a Közép-európai Porsche Kupában

Régebbi fejlesztésű kupás Porschéjával szenzációs harmadik helyezést ért el Walter Csaba a Közép-európai Porsche Kupa hungaroringi versenyén. A versenyt ismét Markus Pommer nyerte meg, a második helyen Christofer Ramirez futott be.

Ismét látványos versenyt láthattak a Hungaroringre kilátogató nézők a Közép-európai Porsche GT3 Kupa második versenynapján, a BFR Driver Academy Kupán. A győzelmet ismét az élről rajtoló Markus Pommer szerezte meg, így a Lechner Racing fiatal német tehetsége kettős győzelemmel vette a hungaroringi hétvégét.

A rajtnál ismét Walter Csaba lőtt ki a leggyorsabban, így a negyedik rajtkockából induló magyar versenyző az első kanyarban még az élen álló Pommert is támadni tudta. Walter 2007-es fejlesztésű autója azonban nem tudja felvenni a versenyt az új, 2011-2012-es fejlesztésű Porschékkal, így az is csoda, hogy Csaba a verseny végéig meg tudta tartani a harmadik helyet. Christofer Ramirez a harmadik körben szerezte meg a második helyezést, de rajta kívül senki sem tudta támadni Waltert. A magyar versenyző ezzel az eredménnyel a régebbi autók számára kiírt GT2-es kategóriában könnyedén szerezte meg az első helyezést, ahol egyébként Bódis Kálmán lett a harmadik. Bódis ugyanis ezen napon már nem csak a nagy túraautók között indult, hanem a Porsche Kupában is.



Az első 5 helyezett eredménye:

1) Markus Pommer, Lechner Racing Academy ME

2) Christofer Ramirez, Lukas Motorsport, +9,264 másodperc

3) Walter Csaba, Főnix Motorsport, +11,173 másodperc

4) Andrzej Lewandowski, Lukas Motorsport, +14,341 másodperc

5) Stefan Bilinski, Lukas Motorsport, +24,108 másodperc 

Markus Pommer, abszolút 1. hely (Lechner Racing Academy ME): Olyasmi volt mint tegnap. Talán kicsit nehezebb, mert kisebb előnyt sikerült kiautóznom. Keményen nyomtam. Az első kanyarban Walter Csaba mellém jött, szoros volt, de sikerült megtartanom az első helyet. Az autó rendben volt, a pályát éreztem kicsit koszosabbnak.

Walter Csaba, abszolút 3. hely, GT2 kategória 1. hely (Főnix Motorsport): Újra jól rajtoltam, de az első helyre nem volt reális esélyem. Sajnos az újabb autók sokkal gyorsabbak egyenesben, így a második helyet sem tudtam sokáig tartani, de utána már sikerült beállnom egy jó tempóra, és Lewandowski már nem tudott utolérni. Mára megoldódott a fékproblémám, ezért sikerült végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: