DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Gyorsasági (Gy)

Nagy Dániel duplázott a Suzuki Kupában

Látványos csaták után újra az RCM Motorsport hármasa végzett az élen az RRC Suzuki Kupában. Nagy Dániel a nyolcadik helyről is ellenállhatatlan volt, míg Bárkovics Zoltán és Csuti László csak nagy nehézségek árán tudták megelőzni az élről rajtoló Csík Jánost.

Az RRC Suzuki Kupa idei második versenyén a szabályok szerint az első futam első nyolc helyezettje fordított sorrendben állhatott fel a rajtrácsra, így a tegnapi, szombati nyolcadik Csík János az élről, az előző napi győztes Nagy Dániel pedig csak a nyolcadik helyről vághatott neki a 25 perc+1 körös viadalnak. A rajtrácson nem jelent meg Tőzsér Áron autója, így harmadik rajtkocka üresen maradt, míg a szombati időmérőt nyerő, de a futamon kieső Takáts Ákos csak az utolsó helyről kezdhette a versenyt.

Csík a rajtnál meg tudta tartani a vezető helyét, míg a mögötte haladó RCM-es versenyzők nagy csatába keveredtek egymással. Nagy Dániel már az első körben előzött kettőt, majd pár kör múlva csapattársai csatáját kihasználva már fel tudott jönni a második helyre. Köller Istvánt a 11-es kanyarban hátulról meglökték, így beleállt a falba, de folytatni tudta a versenyt. Mindeközben a mezőny hátsó részében Takáts Ákos folyamatosan jött előre, de Tassi Attilával összeakadt, kipörgött és már nem tudta folytatni a versenyt.

Nagy Dani az ötödik körben utolérte a vezető Csík Jánost, majd a sikán után meg is előzte, Csík nyakába pedig megérkezett Bárkovics Zoltán és Csuti László. Bárkovics két kör alatt megelőzte Csík autóját, de leszakítania nem sikerült, így szinte a verseny végéig nagy csatát vívtak a második-harmadik helyezésekért. A verseny végén Nagy Dani magabiztos előnnyel nyert, mögötte ismét Bárkovics Zoltán és Csuti László ért fel a dobogóra. Csík János a legjobb nem RCM-es versenyzőként negyedik lett, míg Mászáros Gábor futott be az ötödik helyen, de ő utólag 25 másodperces büntetést kapott, így hátrasorolták a 12. helyre. Ennek köszönhetően az a Tassi Attila lett az ötödik, aki a verseny végéig hatalmas csatát vívott Mészárossal. A hatodik pozíciót pedig Laczkó Levente örökölte meg.

Az eredmények azonban nem vehetők véglegesnek, mivel egy vitatott eset után a felügyelők döntését megfellebbezték.

Az első hat helyezett (ideiglenes eredmény):

1) Nagy Dániel, RCM Motorsport

2) Bárkovics Zoltán, RCM Motorsport, +3,039 másodperc

3) Csuti László, RCM Motorsport, +5,036 másodperc

4) Csík János, FS OXXO Energy Team, +5,759 másodperc

5) Tassi Attila, RCM Motorsport, + 8,448 másodperc

6) Laczkó Levente, E30 Motorsport, +11,130 másodperc

Nagy Dániel, 1. hely (RCM Motorsport): Közepes rajtot, nem nyertem pozíciót. Innentől igyekeznem kellett, és az első körben két pozíciót sikerült javítani. Innentől kezdve az RCM-es fiúkkal vonatoztunk, de láttam, hogy ez nem lesz jó, mert Csík János az élen elszakadt. Sajnos a rádióm nem működött, így vártam a megfelelő pillanatra. Szerencsém is volt, mert előttem annyira küzdöttek egymással az egyes kanyarban, hogy egyszerre két csapattársamnak be tudtam bújni, majd pár centivel, de befértem Köller Pista mellé is. Innentől kezdve megint csak előre figyeltem, volt kit követni. Csík Janit sikerült hamar utolérni, és a sikán után annyival gyorsabb voltam, hogy el tudtam menni neki is. Tudtam a dolgom, csak a saját ritmusomat autóztam, így sikerült megint nyerni.

Bárkovics Zoltán, 2. hely (RCM Motorsport): Vegyes érzéseim vannak. Foghatom a balszerencséje is, de szerencsére karcmentesen lejöttem. Daninak talán jobban jöttek ki az előzések, de a tempója is nagyon jó volt, le a kalappal előtte. Próbáltam Dani után menni, de amikor nagyon erőltettem, akkor lemaradtam egy kicsit, mikor nyugodtan mentem, akkor hoztam rajta. Sajnos most nem tudok ennél gyorsabban menni, egyenesben nem vagyok elég erős, ezért Csík Janival szemben is sokat kellett védekeznem.

Csuti László, 3. hely (RCM Motorsport): A tegnapihoz képest jól rajtoltam, bár ez sosem volt az erősségem. A versenyrutinom szerintem egy kicsivel több, mint a körülöttem lévőknek. Persze kivétel a Bárkovics Zoli. Ezzel vagyok egy kicsi előnyben, de a tempón még nem annyira jó, mint Bárkóé vagy NagyDanié. Ebben még fejlődnöm kell. Csík Janival nagyot küzdöttünk, ilyen mikor a haverjával küzd az ember. Nem akartam túl kemény lenni, és igazából egy kanyarban tudtam látványosan gyorsabb lenni, de ott sárga zászló volt sokáig Takáts Ákos miatt. Egyszer végre zöld zászlót láttam az ötös kanyarban, akkor a sikán előtt már mellé értem és meg tudtam előzni. Elégedett vagyok, mert jól mennek a dolgok a csapatnál. Mindkét nap a mi versenyzőink voltak az első három helyen, szerencsére több nagyon gyors versenyzőnk van. Nehéz ezt kezelni, de szerencsére a fiúk intelligensek, tudjuk kezelni a problémát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: