DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Gyorsasági (Gy)

Gyorsasági ob: Höher vizes pályán is megállíthatatlan volt

Vasárnap is Christopher Höher nyerte a formulaautók versenyét a Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság hungaroringi nyitóhétvégéjén. A futamot megnehezítette a menet közbeni zápor. A 2. helyet Chanoch Nissany, a 3. helyet Királykuti Márk szerezte meg.

Kettős győzelemmel zárta a közép-európai zóna formulaautós bajnokságának első hétvégéjét Christopher Höher. Az osztrák versenyző vasárnap is az élről indulhatott, és jó rajtját követően úgy is magabiztosan megőrizte a vezetést a célig, hogy a táv felénél elkezdett esni az eső. Az eső nem zuhogott annyira, hogy mindenkinek muszáj legyen átváltania esőgumikra, viszont elég csúszóssá tette a pályát.

Chanoch Nissany az egész versenyen tisztes távolságból követte Höhert, a második helyről rajtolva végül a 2. helyen ért célba a Formula Master autójával. Királykuti Márk sokat javított a 15 kör során, a hatodik helyről verekedte magát fel a dobogóra egy Formula Renault modell volánja mögött, mindössze 132 ezredmásodperccel megelőzve Fekete Krisztiánt.

Sokáig Fekete Krisztián haladt a 3. helyen, miközben hárította Pödör Balázs támadását, de később mindketten hátrébb estek.

Az első 5 helyezett eredménye:

1) Christopher Höher, Franz Wöss Racing Team, 27:15,885 perc

2) Chanoch Nissany, G-Kart Racing Team G1 Motorsport, +19,975 másodperc

3) Királykuti Márk, Formula Car Team, +45,433 másodperc

4) Fekete Krisztián, Feke-Team Motorsport, +45,565 másodperc

5) Christoph von Grüningen, Daltec, +48,195 másodperc

Christopher Höher, 1. helyezett, Dallara F305: "A rajt egy kicsit jobban sikerült ma, mint tegnap, de elég furcsa verseny volt, mert elkezdett esni az eső. Így voltak a pályának nedves részei, máshol pedig száraz maradt. Chanoch Nissany elég közel került hozzám, ezért volt nyomás, és pár körig erősebben kellett hajtanom. Jó verseny volt."

Chanoch Nissany, 2. helyezett, Formula Master: "Jó verseny volt, az autó tökéletesen működött. Nagyon jó a csapat. Érdekes és speciális verseny volt a mai, mivel váltakoztak a pályán a nedves és a száraz részek. Nehéz ilyen körülmények között vezetni, mert teljesen más stílusra van szükség a nedves részeken."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: