DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Gyorsasági (Gy)

Újabb győztes ünnepelhetett a Suzuki Kupában

Az új időmérő rendszer bemutatkozása után Nagy Dániel gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott az RRC Suzuki Kupában. Az RCM Motorsport tarolt az idei első versenyen, hiszen az első öt helyezést ők szerezték meg.

Meglepő eredmények születtek az RRC Suzuki Kupa első 2013-as időmérő edzésén, amelyen bemutatkozott az új superpole-rendszer. Az új szabály lényege az, hogy az időmérőn első negyed órája után az első tíz helyezett egy külön időmérőn, egy kör alatt külön-külön futja meg második mért körét, és ezzel kvalifikálja magát a versenyre. Az új rendszerben nem várt sorrend alakult ki, hiszen Takáts Ákos szerezte meg a pole pozíciót, míg a második helyen Nagy Dániel érkezett. A tavalyi bajnok Bárkovics Zoltán csak a harmadik helyre tudta behozni a Suzukiját, míg az idén visszatérő Csuti László negyedik lett.

A rajt Nagy Dánielnek sikerült a legjobban, már a célegyenesben támadni tudta Takátsot, míg Csuti nagyon beragadt a rajtnál, így megelőzte Fáczán Zsolt is. Két kör után Bárkovics Zoltán támadni kezdte a második helyen autózó Takáts Ákost, így Nagy Dániel kicsit el tudott szakadni az üldözőitől. Csuti megelőzte Fáczánt, majd két kör múlva Takáts lassulni kezdett, így szép sorban mindenki elment mellette. Tőzsér Áron Tassi Attilával vívott látványos csatát, miközben Takáts Ákos autója végleg megállt, így kénytelen volt feladni a versenyt. Az utolsó körökben Csuti László már támadhatta volna Bárkovicsot, de a csapatvezető végül nem bántotta saját versenyzőjét, így Nagy, Bárkovics, Csuti sorrendben érkeztek meg a célba.

Csuti csapata, az RCM Motorsport nagyszerű napot zárt, hiszen az első öt helyen az ő autóikat intették le. A legjobb nem RCM-es, Tőzsér Áron (GFS OXXO Energy Team) a hatodik helyen fejezte be a versenyt.

Az első hat helyezett:

1) Nagy Dániel, RCM Motorsport

2) Bárkovics Zoltán, RCM Motorsport, +3,976 másodperc

3) Csuti László, RCM Motorsport, +4,322 másodperc

4) Tassi Attila, RCM Motorsport, +10,791 másodperc

5) Fáczán Zsolt, RCM Motorsport, +14,279 másodperc

6) Tőzsér Áron, GFS OXXO Energy Team, + 16,524 másodperc 

Nagy Dániel, 1. hely (RCM Motorsport): Bármennyire is könnyűnek látszik, nehéz volt. Az utolsó pillanatig ott kellett lennem fejben. A rajtom úgy sikerült, ahogy elterveztem: be tudtam bújni Takáts Ákos mellé. Innentől már ott voltam az első helyen, próbáltam kiautózni egy kis előnyt, de Ákos szélárnyékban nagyon jött. két kör után szerencsére Bárkovics Zoli utolérte és elkezdtek csatázni, aminek örültem. Innentől nem néztem hátra, csak arra figyeltem, hogy konstans köröket menni, ami úgy gondolom, hogy jól sikerült. Ennek köszönhetően tudtam nyerni.

Bárkovics Zoltán, 2. hely (RCM Motorsport): Ebbe ma ennyi volt, a körülményeket figyelembe véve örülök is. Csak hétfőn derült ki, hogy megyek idén is. Nem edzettem, nem gyakoroltam, csak a szabadedzéseken mentem. Ez egy másik autó, a tavalyi úgy érzem egy kicsivel erősebb volt. A végén utolért Csuti Laci, de a csapatfőnököm nem bántott.

Csuti László, 3. hely (RCM Motorsport): Jó volt, örülök. Nagyon elrontottam a rajtot, mivel az övem csatjával voltam elfoglalva. Utána szépen lassan utolértem Fáczán Zsoltit, akit megelőztem. Takáts Ákos félreállt, Bárkót pedig a végén már utolértem. Az én versenyzőm, meg ő a tavalyi bajnok, így sokat gondolkoztam, hogy megtámadjam, vagy ne. Azt hiszem egy kicsit túlzottan tiszteltem, de később majd bátrabban próbálkozok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: