DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
Gyorsasági (Gy)

Pommer rajt-cél győzelmet aratott a Porsche Kupában

Markus Pommer rajt-cél győzelmet aratott a Porsche Kupa első versenyén, a BFR Driver Academy Kupán. Egyetlen magyarként Walter Csaba az ötödik lett, de megnyerte a régebbi autók számára kiírt kategóriát.

A Porsche Szuperkupában is érdekelt Robert Lukas szerezte meg a Közép-európai Porsche Kupa időmérő edzésén az első helyezést, de a verseny rajtjára már nem állt fel. Ennek köszönhetően a második helyről induló Markus Pommer magabiztos futamgyőzelmet arathatott a Porschésok első, szombati versenyén.

A csak különböző évjáratú kupás Porschékból álló mezőnyben magyar színekben Walter Csaba is elindult, és a 2007-es fejlesztésű autójával az időmérőn az előkelő ötödik rajtpozíciót szerezte meg. Walter ezek után szenzációs rajttal az első egyenesben már megszerezte a második helyet, de a kettes kanyarban már pozíciókat vesztett. Sajnos a régebbi Porschéval Walter Csaba nem tudta támadni az előtte autózó Andrzej Lewandoskit, így Csaba végül az ötödik helyen fejezte be a versenyt, de a régebbi autók számára kiírt GT2-es kategóriát magabiztos előnnyel nyerte.

Az élen Pommer mögött Christofer Ramirez és Stefan Bilinski ért be, míg a GT2-es kategória dobogójára Walter Csaba mögött Grzegorz Moczulski és Steve Feige ért be.

Az első 5 helyezett eredménye:

1) Markus Pommer, Lechner Racing Academy ME

2) Christofer Ramirez, Lukas Motorsport

3) Stefan Bilinski, Lukas Motorsport

4) Andrzej Lewandowski, Lukas Motorsport

5) Walter Csaba, Főnix Motorsport

Markus Pommer, GT1 kategória 1. helyezett: Elég jó verseny volt. Jól indultam. A múltkori versenyemen Porsche-val szörnyű rajtot vettem, de most jól sikerült a start. Kontrolláltam az egész versenyt. Ez elején megnyomtam, aztán nem volt nagyon nyomás. Kialakítottam egy kis előnyt. Az autó nagyon jó volt, de a beállítás nem volt a legjobb, azon változtatni kell. Holnap is remélem, hogy összejön ugyanez az eredmény.

Walter Csaba, GT2 kategória 2. helyezett: Jól sikerült a rajtom, de utána a kettes kanyarban kiszorítottak, így elmentek ketten. Annyival erősebbek a frissebb fejlesztésű autók, hogy ha az egyenesekben simán lehagynak. Utána próbáltam velük menni, de valami nem stimmelt a fékkel. Néha rendesen fogott, néha alig. Ezért nem is mertem volna másokkal küzdeni, annyira kiszámíthatatlan volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: