DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Gyorsasági (Gy)

Lotus Ladies Cup: Bejelentések hétvégéje

Március 22-24-én került megrendezésre az Autó, Motor és Tuning Show a Hungexpón, melyen a Lotus Ladies Cup is képviseltette magát.

Két helyszínen is, a Proex Sport, valamint a Slovakiaring standjánál is megcsodálhatta a Lotusokat az eseményre kilátogató közönség. A hétvége során a már bemutatott idei két újonc versenyző, Bujdosó Szilvia és György Anett invitálta szezon előtti tesztre a látogatókat, ezúttal azonban nem vezetési tudásra volt szükség, hanem a versenysorozat alapos ismeretére. Aki kitöltötte a Lotus Ladies Cup kvízét, ajándékcsomagot, illetve élményautózást nyerhetett a Slovakiaringre. A széria gondolt azonban a kreatív kedvűekre és a kisebbekre is, bárki kaphatott papírsablont, melyből egy Ladies Cup-os Lotus Elise hajtogatható. Mindemellett a lányok készséggel álltak bárki rendelkezésére, lehetőség adódott beszélgetésre, és közös fotók készítésére is.

Az ajándékokon túl azonban fontos hírek is elhangoztak a sorozat idei terveiről. Szombaton és vasárnap is a színpadra gördült egy Lotus, és mindkét alkalommal új információk birtokába jutottak a látogatók. Sándor Orsi, aki szintén a széria egyik újonca, hivatalosan is bejelentette, hogy a Sport Klub sportcsatorna idén tudósít majd a Lotus Ladies Cupról, három versenyhétvégét pedig élőben is közvetít majd.

Meglepetésként ezen a hétvégén került bejelentésre az is, hogy Kapitány Dorottya a tavalyi Suzuki Kupa másodosztályának 2012-es győztese is úgy határozott, hogy előrébb lendíti karrierét, hátsókerék-meghajtású Elise-re vált idén és a Lotus Ladies Cup egyébként nemzetköziesedő mezőnyét erősíti. Dóri az s20 Humanitarian Racing tagjaként versenyhétvégék között humanitárius feladatokat is vállal a társadalom jobbítása érdekében, ahogy a Lotus Ladies Cup lányai is a Magyar Vöröskereszt munkáját segíti majd. 

A Lotus Ladies Cup 2013-ban túllép önmaga árnyékán. Azon túl, hogy több külföldi helyszín is szerepel már versenynaptárában, külföldi versenyzők is csatlakoznak a szériához. Ami már biztos, hogy két holland és egy német hölgy is érkezik idén, ők is csatlakoznak a már bemutatott lányokhoz a soron következő teszten, március 29-30-án, az Euro-Ringen (örkény). A teszt nyilvános, várjuk szeretettel a versenyzés iránt érdeklődő hölgyeket, és a látogatókat!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: