DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Gyorsasági (Gy)

Tízmilliós karácsony a Tanpályán

Az autósokra leselkedő váratlan helyzetekre készíti fel a jogosítvánnyal rendelkezőket a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum. A 15 éves Tanpálya idén minden eddiginél szélesebb körben szeretné kampányaival felhívni az emberek figyelmét a biztonságos közlekedésre. Ezt segítendő, neves, világklasszis sportolók lesznek a különböző kampányaiknak az Arcai. Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, és a Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője elmondta, a 2012-es év lezárásaként roppant sikeres karácsonyi akciókon van túl a Tanpálya, és bízik abban, hogy az idei, jubileumi esztendőben a vezetéstechnikai, valamint az off-road és motoros kurzusaikon tanultak alapján még biztonságosabbá válik a közlekedés a közutakon.

- Szép jubileumához érkezett el a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, hisz idén éppen 15 éve küzd a balesetmentes közlekedésért. Miben lesz különlegesebb, mint az előző tizennégy?

Gazsi Júlia: - A Hungaroringen található Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Minden korosztályhoz szólt a kampányunk az eddigi években, és a Tanpálya jubileumi 15. évében, 2013-ban is kiemelt szerepet kapnak a balesetmentes vezetésért folytatott küzdelmünk. A Tanpálya és munkatársai immár olyan technikai háttérrel és szaktudással rendelkezik, amit feltétlenül ki kell aknázni a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért úgy döntöttünk, hogy idén is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így folytatjuk az úgynevezett "Élet Úton program"-ot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól. Ráadásul a jelenlegi téli útviszonyok miatt a GKI képzéseknek van létjogosultságuk, hiszen számos vészhelyzetben elkerülhetőek lennének a balesetek, ha a sofőröket ezek kivédésére felkészíthetnék.

- ön szerint kik a legveszélyeztetettebbek a közúti forgalomban?

Gazsi Júlia: - Különösen a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal korosztály az egyik legveszélyeztetettebb a közutakon, de 2013-ban a közúti forgalomban szintén aktívan részt vevő fogyatékkal élő és mozgássérült embertársaink is különösen fontosak a számunkra. Őszintén remélem, hogy a hozzánk csatlakozott hírességek, példaképek hatására minél többen keresik majd fel a kurzusainkat, ahol szakképzett instruktoraink segítségével még jobban felkészülhetnek a közlekedésben tapasztalható váratlan helyzetek megfelelő megoldására.

- Kik lesznek a tanpálya idei Arcai?

Gazsi Júlia: - Nagy örömünkre a magyar autósport első világbajnoka, Michelisz Norbert továbbra is mellettünk marad, hiszen ha valaki, hát ő igencsak példakép lehet az utakon közlekedők számára. A Friss jogsival rendelkező fiataloknak szóló kampányunk élére Kovács Kokó István és fia, Bence áll majd nemcsak szóban, de a gyakorlatban is várják ezt a korosztály a tanpályás kurzusainkra. Rengeteg mozgássérült és fogyatékos embertársunk közlekedik autóval, és az ő megszólításukban nagyon számítunk az ország legjobb parasportolói között számon tartott Sors Tamás úszóra, valamint Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna vívókra. Kurzusaink összeállításánál külön gondoltunk a férfiakra, valamint a hölgyekre is: előbbiekhez szóló kampányunk élén a londoni ezüstérmes dzsúdós, Ungvári Miklós, valamint a kilencszeres kajak-kenu világbajnok, Paksy Tímea áll, míg utóbbiakhoz a magyar jégkorong-válogatott és a korábbi válogatott labdarúgó, Mátyus János segítségével szeretnénk eljuttatni legfontosabb üzeneteinket. Mindenképpen szeretnénk megnyerni őket arra is, hogy a jogosítvánnyal még nem rendelkező legifjabb korosztályok részére szervezendő nyári táborokban is aktív szerepet vállaljanak.

- Valóban valamennyi kiszemeltjük példának állítható a társadalom valamennyi rétege elé, de félő, csak az ő arcuk, szavuk kevés lehet ebben a kétségtelenül nemes küzdelemben. Mi van még a tarsolyukban?

Gazsi Júlia: - Természetesen sem én, sem pedig a munkatársaim nem ülünk ölbe tett kézzel. Már a múlt év végén elkezdtük - illetve a leghelyesebb kifejezés, hogy folytattuk - a Tanpálya kitelepülését különböző bevásárlóközpontokba. A karácsonyi akciónkat rádiós reklámkampánnyal is megerősítettük, és a Duna Plazában, valamint az Árkádban két héten keresztül értékesítették munkatársaink a Hungaroring és a Vezetéstechnikai Centrum kínálatát. Ezt most egy újabb hasonló követ, mégpedig január 27-ig a Westend első szintjén található Opel Dakar Team standján, ahol például az egyik legnépszerűbb kurzusunkat, a Bázist a jubileumi év első kampányaként 50 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg. De további kitelepülések, országos online kampányok, a tavaly már bevált Facebook-on szervezett játékok várhatóak idén, illetve egyéb meglepetések. Egy biztos, jubileumi évünkben mindent megteszünk azért, hogy valamennyi korosztály és társadalmi réteg számára elérhetővé tegyük kurzusainkat, hogy a balesetmentes közlekedésért szlogen igenis valós tartalmat kaphasson a közutakon.

- Noha Magyarországon még nem szokás büszkén vállalni, ha valami gazdaságilag is sikert hoz, mégis megkérdezem, a Tanpálya számára mennyire érte meg a karácsonyi kéthetes kitelepülés?

Gazsi Júlia: - Ha azt szeretnénk, hogy minél többen elvégezzék az általunk kínált kurzusokat, akkor nem szabad elhallgatnunk, mennyi ember bizalmát sikerült az említett két hét alatt elnyernünk. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kampányunk sikeres volt, és nagyon sokan választották karácsonyi ajándéknak valamelyik szolgáltatásunkat. A tavalyi, hasonló értékesítéshez képest megduplázódott a bevételünk, ami így majdnem elérte a bruttó 10 és fél millió forintot. Ez pedig azt jelenti, hogy a munkánk, kommunikációnk hatására több százan már a szeretteik vagy éppen saját maguk biztonságát elősegítő ajándékot választottak. Megtaláltuk a helyes utat, amin idén tovább haladunk.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: