DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Felkarolt tehetségek – Tucatnyi gokartost nevel és versenyeztet a Toma Motorsport

A hazai és a közép-kelet-európai bajnokság futamain egyaránt feltűntek a csapat tehetségei, akik számos kategóriában szállították a jobbnál jobb eredményeket, annak ellenére is, hogy a többségük épp csak elkezdte a versenyzést.

2019-ben döntött úgy az akkor bő egy évtizedes tapasztalattal rendelkező Tomasovszki István, hogy saját csapatot alapít, amelynek keretében felkarolja a hazai hobbigokartosokat. A 2022-es esztendőben is bő egytucatnyi versenyző tartozott a Toma Motorsport alakulatához, akiknek nemcsak a fejlődését segítik elő azzal, hogy a legjobb hazai és európai pályákon edzhetnek, hanem egyúttal versenyzési lehetőséget is kínálnak számukra. A Toma Motorsport versenyzői megfordultak idén – ki elvétve, ki rendszeresen – az országos bajnokság, a közép-kelet-európai sorozat (CEE), valamint a Calivita Kupa állomásain egyaránt – sőt, jövőre már néhány WSK-futamot is megcélozna a csapat.



Ráadásul számos kategóriában feltűntek a gárda reménységei. Közülük a legfiatalabb, a mindössze ötéves Rácz-Nagy Barnabás idén kezdte a gokartozást, de a Bambini géposztályban rögtön második lett Kecskeméten, összetettben pedig a harmadik helyet kaparintotta meg. Guzmics Zoltán Ádám a MiniMax kategóriában ért el nyolcadik helyezést a hazai sorozatban, a tavaly gokartozni kezdő Zsidró Levente pedig a Senior géposztályban végzett a 12. pozícióban itthon – utóbbi géposztályban feltűnt Artzt Zoltán is, aki a Calivita Kupán épp csak lecsúszott a dobogóról.

Németh Csaba csak az országos bajnokság utolsó fordulóján szerepelt DD2 Mastersben, ott viszont nyerni tudott, amivel összetettben meg is csípte a dobogó alsó fokát. Tóth Pál Imre eközben a KZ2-esek között öregbítette a csapat hírnevét: az előző évben a teljes kiírást megnyerő gokartos idén három futamon szerepelt a magyar bajnokságban, de mindegyiken pódiumon végzett, ami így a pontverseny ötödik helyét hozta el számára. Deák Dominik pedig a Juniorok között futott teljes szezont és lett ötödik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: