DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gokart

A legkisebbeknek - Tehetségkutató gokartsorozatok Magyarországon

Április első felében rendezték a Gokart Talent Cup első fordulóját, ennek keretein belül pedig az Easy Kart Trophy Hungaryt is, ahol, mint azt a neve is mutatja, a tehetségkutatás és -gondozás a fő cél. Ez alá tartozó bajnokság a Willisits Motorsport által létrehozott két új utánpótlás-kategória is, az E-Bambini és az Easy60.

Az E-Bambini egy elektromos hajtású gokart a legkisebbeknek, amelyet a Willisits Team fejlesztett ki. Ebben a kategóriában akár 5 éves kortól részt vehetnek gyerekek. Az idei első fordulón hét fiatal versenyzőpalánta állt rajthoz ebben a géposztályban. Mindenki remekül vette az akadályokat, és a WMS tagjai komoly potenciált látnak ezekben a gyerekekben.

01_Pető Oliver_E-bambini_E02_Kecskemét 2021_01_resize



Az Easy 60 kategóriában már 60 cm3-es benzinmotoros gépekkel küzdenek a versenyzők egymással. Ez egy jelentős ugrás a két kategória között, azonban az E-Bambini tökéletes alapot biztosít hozzá. Öt rendkívül tehetséges fiatal indult ebben a kategóriában, és az ő futamaikon is kivételesen szoros küzdelmeket láthattunk.

04_GTC csoportkép_Kecskemét 2021_01_resize

A Willisits Motorsport az E-Bambini kategóriában már felvonultatott számos támogatót, azonban továbbra is azon dolgozik a csapat, hogy minél több fiatal jusson szponzorált versenyzési lehetőséghez, és ezáltal bekerülhessen a magyar gokartsportba.

A következő fordulót május 14-15-én rendezik Kecskeméten.

Eredmények:

E-Bambini

1. Pető Olivér

2. Vados Marcell

3. Farkas Levente

4. Kapitány Dávid

5. Bobák Sándor

6. Gyulai Zoltán

7. Derzsi Patrik Márton

Easy 60

1. Vados Marcell

2. Hajdina Ádám

3. Szücs Dominik

4. Talabér Emília

5. Bazsó Dominik

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: