DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Gokart

MHH Kart Team: Menya a mélyvízben

Pályafutása legnehezebb Junior mezőnyében mérkőzhetett meg Krózser Menyhért, az olaszországi Adriában, ahol a Rotax Max Euro Trophy harmadik fordulóját rendezték.

Rotax Max Euro Trophy, 3. forduló, Adria (Olaszország) 2020. október 23–25.

Az időmérőt a hirtelen megérkező eső nehezítette, amin Menya a 23 fős mezőnyből a 18. helyen végzett. Az előfutamok során sikerült javítania és a 11. helyen jutott az első futamba. Itt egy ütközéssorozatba keveredett, amely miatt két büntetést is kapott, így a második futamban a 20. helyről rajtolt. Innen küzdötte fel magát az igen előkelő 10. helyre. 

Krozser_Menya_Adria_20201025_R19_4038



„Menya nagyon sokat fejlődött az idén a Junior kategóriában, ezért döntöttünk úgy, hogy az év végén megméretjük a legerősebb Rotax sorozatban, a Euro Trophyn – mondta Kurgyis Róbert, az MHH Kart Team coacha. – Csapatszinten is nagyon készültünk a versenyre. 

Szerdától edzettünk a pályán, volt olyan szabadedzés, amin Menya második idővel zárt. Az időmérő előtt esett le az eső. Mivel csak öt perc állt a versenyzők rendelkezésére nagy előnyt jelentett, ha valaki már a legelején be tudott menni és öt kört futott. Az új vizes gumik ugyanis körről körre jobban tapadtak. Menyának nem jól jött ki a lépés, 18. lett, így mind a három előfutamban erről a helyről kellett rajtolnia. 

Nagyon szépen jött fel mindegyik előfutamban és végül a 11. helyen jutott az első futamba. Itt a kilencedik helyen futott be, de belekeveredett egy ütközéssorozatba, beesett az első spoilere és tíz másodperces büntetést kapott, amivel 20. lett. 

A második futamban a 20. helyről rajtolt és nagyon szép versenyzéssel jött fel a 10. helyre. 

Az látszik Menyán, hogy a tempója nagyon jó, meg merem kockáztatni, hogy akár a győzelemhez is elég, kicsit több rutint kell szereznie a Junior mezőnyben, erre pedig kiválóan alkalmas volt ez a verseny, de így is nagyon elégedettek voltunk a teljesítményével.“ 

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, JuniorMax

Résztvevők: 23

Összesített végeredmény: 15.

2. futam: 10.

1. futam: 20. 9.

Előfutamok összesített: 11.

3. előfutam: 17. 

2. előfutam: 7. 

1. előfutam: 11. 

Időmérő: 18. 

 

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., SOLENAL Organic Disinfection, Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House, Solenal Organic Disinfection

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: