DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

MHH Kart Team: Küzdelmes dobogó

Dobogós helyezést szerzett Krózser Menyhért a Rotax Max Grand Festiválon, Bruckban, ahol a Mini Max kategória harmadik helyén végzett.

A csapat egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen a Menya gokartja ezen a hétvégén nem volt a legversenyképesebb, a döntőre egy kockázatos stratégiát választott a csapat, de így sem jutottak előre. Az MHH Kart Team 11 éves versenyzője azonban így is kiválóan szerepelt és bár győzni szeretett volna, ezért a harmadik helyért jobban meg kellett harcolnia, mint máskor egy győzelemért.



„Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk Menyának megfelelő technikát biztosítani erre a hétvégére – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A váz nem volt tökéletes és hiába próbált meg mindent, úgy nem lehet jó eredményt elérni, ha a kanyarokban befullad a gokart."

"Többnyire inkább kritikus vagyok Menyával szemben, de most tényleg nem rajta múlott, még a döntőbe is úgy ment be, hogy  nyerni akar. Megpróbálkoztunk egy olyan guminyomás stratégiával, ami az első körökben előnyösebb, hátha az élre tud állni, de ez sem volt elég. A hétvége pozitívuma volt, hogy Menya nagyon odatette magát és végül is egy dobogós helyezést még akkor sem kell nagyon megmagyaráznunk, ha jobbat szerettünk volna.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini

Résztvevők: 11

Döntő: 3.

Elődöntő: 3.

Előfutam 4.

Időmérő: 3.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: