DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gokart

Kovács Zsombor: A célomat elértem Schumacher csapatában

Szeptember 21 – 23. között került megrendezésre a CIK – FIA Világbajnokság a svédországi Kristianstadban, ahol a 103-as rajtszámmal Kovács Zsombor is a nevezők között volt új csapatával, a KSM Schumacher Motorsporttal.

A világbajnokság előtt Zsombor célja a legjobb 34-be kerülés volt, melyet sikeresen elért, sőt 20.-ként nyugtázhatta a hétvégét. De vajon hogyan élte meg a VB izgalmait a fiatal magyar tehetség? Nos, ezt is elmesélte nekünk.

„Még mielőtt bármilyen mély elemzésekbe kezdenék, szeretném mindenkinek megköszönni azt a hatalmas támogatást, amit folyamatosan kaptam. Ez volt az első VB-m ebben a kategóriában, éppen ezért is tölt el ekkora örömmel ez a huszadik hely!”

Zsombor4_resize



„Mielőtt kimentünk a csapattal, kitűztünk egy célt, és ez a döntőbe kerülés volt, amit sikerült is teljesítenem, sőt… Nem volt könnyű ez a pár nap. Folyamatosan csoportokba voltunk osztva a nagy létszám miatt, így nehéz volt felmérni a valós erőviszonyokat. A szabadedzések alatt a rajtszám volt a döntő nézőpont, amikor bekategorizáltak minket. Ott mindkét alkalommal a harmadik helyen tudtam végezni, ami megmutatta, hogy sikerült felkészülnöm a pályából a teszt során. A kvalifikációk során már nem a rajtszám határozta meg, hogy melyik csoportba kerülünk, hanem véletlenszerűen tettek minket össze. Folyamatosan a középmezőnyben tudtam mozogni, aminek nagyon örültem. Volt egy esős menetünk is, ami izgalmas volt, hiszen mindössze másodszor mentem ilyen körülmények között, de sikeresen vettem az akadályt.”

„A döntőben lévő versenyzést úgymond „ajándék gokartozásnak” fogtam fel, hiszen a célomat ekkor elértem, 21.-ként jutottam be a végső futamra. Egy elég jó rajtot követően azonban feltámadt bennem a versenyszellem, hiszen láttam, hogy nincsenek olyan sokan előttem. Mint később megtudtam, a 12. helyen mentem éppen, és úgy gondoltam, hogy akár a TOP 10-ben is végezhetnék. Azonban az élet fintora, vagy éppen a technika ördöge elég jól megtalált, hiszen a verseny felénél valami történt a gokarttal, és teljesen megváltozott a viselkedése. Extrém nehéz volt vezetni, így folyamatosan estem hátra, előztek meg, és nem tudtam semmit tenni annak érdekében, hogy kivédjem a pozícióvesztést. Így végül a 24. pozícióban végeztem, azonban előttem kiosztottak néhány büntetést, így a 20. helyen olvashatom a nevemet.”

Zsombor1_resize

„Nagyon kimerített ez a pár nap, hiszen 3 – 4 nap folyamatos koncentráció kellett ahhoz, hogy teljesíteni tudjak. Percről percre változtak az események. Annyit tanulmányoztam az összesítéseket, hogy szerintem az összes rajtszámot megtanultam már és fejből vissza tudnám mondani. A csapaton belül természetesen örültünk az eredménynek, azonban látjuk, hogy még fejlődnünk kell. Minden téren vannak még gyengébb pontjaink, azonban büszkén mondhatom, hogy jó irányba haladunk és minden támogatást megkapok ahhoz, hogy én is minél gyorsabban egy magasabb szintre érhessek.” – foglalta össze élményeit, tapasztalatait Zsombor.

A magyar versenyző számára egy pár napos pihenőt követően folytatódik a felkészülés a következő versenyhétvégére, hiszen a szezon még koránt sem ért véget a számára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: