DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Nagy Sándor a legjobb magyar a Rotax Világdöntőn

Több magyar gokartos is a legjobb tíz között zárt a Rotax Grand Finals döntőiben Portugáliában: Nagy Sándor ötödik helye a Junior MAX-ban volt a legszebb eredmény.

Eredményesen szerepeltek a magyar gokartosok Portimaóban, ahol a Rotax Grand Finals, azaz a Világdöntő zajlott egy héten keresztül: a hét kijutóból hatan is szerepeltek kategóriájuk 36 fős döntőjében szombaton.



A legjobb magyar eredményt Nagy Sándor érte el a Junior MAX – azaz 12-15 éves korosztály – versenyében, 5. helyen futott célba. Jól szerepelt a Mini MAX kategóriában Válint Bence, aki 8. helyen végzett, testvére, Válint Balázs 27. lett ugyanitt. A DD2 kategória nagy esélyese Kancsár Ferenc volt, aki az elmúlt két évben megnyerte a Világdöntőt ebben a géposztályban, a kétszeres bajnok azonban nem ért célba, a 27. helyen rangsorolták. Az ugyanezen kategóriában induló Birizdó Imre 10. hellyel távozott.

A legkisebbeknek (8-11 év) kiírt Micro MAX kategória döntőjében 19. helyen végzett Krózser Menyhért, Kovács Zsombor pedig 25. helyen zárta a Senior MAX B-elődöntőjét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: