DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Szabó Nikolas: Eb-rekord és bajnoki cím

Úgy tartja a mondás, hogy a nehezen megszerzett győzelem a legédesebb. Nos, ezen állítás valóságtartalmát Szabó Nikolas is alátámaszthatja, hiszen egy kimondottan komplikált idényt tudhat maga mögött, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel. A szlovák színekben versenyző pilóta az idei gokartos szezonjától hazai bajnokként, valamint Európa-bajnoki történelemíróként vehetett búcsút, ám még közel sincs vége…

Menny és pokol közt. Technikai meghibásodások, kiesések, körrekordok, győzelmek és bajnoki siker. Röviden így lehetne összefoglalni a fiatal tehetség elmúlt időszakát. Megrázkódtatásokkal és mámorító pillanatokkal vegyes emlékképek villantak fel benne, amikor az ez évi versenyeit kezdtük el visszaidézni.



„Őszintén meg kell vallanom, hogy a mostaninál volt már sokkal simább évem is, de semmiért nem cserélném el ezt az idényt, mert hiszem, hogy a kiélezett pillanat a legjobb tanár, mely egy sokkal erősebb és magabiztosabb pilótát farag belőlem. Nos képzelheted, hogy milyen érzések voltak bennem, amikor például az Európa-bajnokság utolsó futamának elődöntőjében az ötödik helyen haladtam, és elkezdett kikapcsolgatni a motor… vagy éppen amikor a szlovák bajnokság utolsó két futamán nemcsak a bajnoki ellenfelemmel, hanem a neki segítő pilótákkal is meg kellett küzdenem a végső győzelemért. Természetesen a végső győzelem mindent megédesít, így ma már bizonyos szempontból mosollyal az arcomon villannak fel bennem ezek a momentumok.”

Ám a legnagyobb kihívás még hátra van. Nikolas ugyanis szlovák bajnoki címének megszerzésével hatalmas megtiszteltetésben részesült, hiszen ő képviselheti Szlovákiát a 2017-es portugáliai világbajnokságon.

„Mindig hatalmas megtiszteltetés egy ilyen rangos versenyen elindulni, úgy meg főleg, hogy én vihetem hazám zászlaját és harcolhatok a világbajnoki címért. Egy hónap múlva kerül megrendezésre a vb, így nagyon kemény hónapnak nézek elébe felkészülés szempontjából. A múlt évi tapasztalataim alapján azt tudom csak mondani, hogy igen is esélyes a titulus megszerzése, csupán egy kis szerencse kell. Ha tavaly nem löknek ki… egyszóval jó eredményben reménykedem. Büszkévé szeretném tenni nemcsak az országomat, de a családomat, barátaimat, szeretteimet is, akiknek kimondhatatlanul sokat köszönhetek.”

Niko számára most minden szempontból a bizonyításvágy és a „revans” a legfontosabb, ki szeretné küszöbölni az elmúlt évi csorbát. Portugáliába úgy utazhat ki, hogy egyike a legerősebb és legesélyesebb pilótáknak, ám mint azt ő is elmondta, a győzelemhez Fortunára is szüksége lesz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: