DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Gokart

Gorzó: A legjobb idővel Máriapócson

Tökéletes versenyhétvégét teljesített a máriapócsi RabócsiRingen Gorzó Zsolt, aki számára felkészülésében a LiveWire Energy rágócukor és ital nyújtott segítséget.

A LiveWire Team gokart vonalát erősítő támogatója örömittasan mesélt az eseményen szerzett élményeiről.

Hogyan érezted magad ezen a poros forró hétvégén?

Kifejezetten jól éreztem magam. Véleményem szerint ez betudható a jó beállításoknak köszönhető eredményeknek. Meglepően gyors voltam pénteken, szombat estére talán csak két ellenfelem tudott hasonló időt gokartozni, mint én. Az időmérőn a második helyen végeztem, tehát innen is rajtoltam élesben. Stabilan konstans eredményeket hoztam.

gorzo_mariapocs



Miként viselkedett a gokart az extrém körülmények tekintetében?

Nagyon jól működött a technikám, viszonylag hideg motorral is tudtam hozni közel azokat a köridőket, amelyeket 80 fokosan. A nagy meleg mellett iszonyat nagy por volt, amelyet körről körre söpörtünk le a pályáról, így folyamatosan változtak a féktávok.

Milyen eredményekkel zártad ezt a megmérettetést?

Az első futamon elsőként értem célba, mintegy 5 másodperces előnnyel. A második futamon megtoltak egy féktávon és így lecsúsztam a kanyarívről, ennek az lett az eredménye, hogy sajnos ketten megelőztek, ezek után, amikor kezdtem volna vissza szerezni a pozíciómat, mivel a tempóm megvolt hozzá, előztem egy tisztát és a következő jobbos kanyarban a versenyzőtársam rosszul mérte föl a távolságot és összeütköztünk, ennek következtében összeakadt a két gokart mitöbb, kiestem a pályáról. Nem tudtam egyből visszakerülni a pályára, neki sikerült, ergo ki kellett szállnom versenygépből vissza kellett tolnom következésképpen rengeteg időt veszítettem, esélytelen volt, hogy újfent felzárkózzak az élmezőnybe, de ennek ellenére is én futottam a leggyorsabb időket, mindemellett meg kell említenem az egész csapat a Visual Motorsport kimagasló teljesítményét, hiszen a két értékelésben lévő hat dobogós helyből négyet elhoztunk a két versenyzőtársammal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: