DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Gokart

Fodor Géza a bajnoki fináléján is Valenciára hangolt

Továbbra is minden idegszálával a gokartra koncentrál az MHH Rally & Kart Team versenyzője. Fodor Géza az országos gokartbajnokság utolsó fordulóján Bruckban állt rajthoz, majd Valenciába utazott, hogy a Rotax Világdöntő helyszínén tesztelhessen, egy héttel később pedig már Zuerában, egy Euro Challenge futamon hangolt az év végi nagy kihívásra.

01_Nyito_FodorGeza_99 (43)



A pilóta már az előző fordulóban bebiztosította a magyar bajnoki címeit Rotax Max Masters és DD2 Masters kategóriákban, így minden komolyabb teher nélkül állhatott rajthoz a hazai pontvadászat utolsó erőpróbáján. Az osztrák helyszínen már csak az utóbbi kategória rajtrácsára gurult ki, hiszen ez lesz az a formula, amelyikben november végén Valenciában össze kell mérnie az erejét a világ legjobbjaival.

„A minél jobb felkészülés jegyében egy Praga vázzal indultam Bruckban, pontosan olyannal, amelyet majd Spanyolországban is használni fogunk. Ám miután az utolsó utáni pillanatban, az esti postával érkezett meg a gokart kormánya, csak szombat reggel ülhettem bele a versenygépbe, így nem sikerült megfelelően beállítanom. Ennek egyenes következménye, hogy nem sikerült úgy a verseny, ahogy szerettem volna, a döntőben csak második lettem” – mesélte Fodor Géza, akinek a következő gyakorlás már sokkal jobb eredményt hozott.

02_FodorGeza_99 (102)

„Nem sokkal később a valenciai verseny helyszínén már ideális körülmények között gyakorolhattam. A világdöntő pályáján arra koncentráltunk, hogy csak azokat adolgokat használjuk a Praga vázon, amelyek a Rotax Grand Final szabályai engedélyeznek. A négynapos teszten minden szempontból sokat léptünk előre, csak magunkkal foglalkoztunk, folyamatosan mehettünk, nagyon jól éreztük magunkat. Ráadásul vasárnap egy próbaversenyt is futottunk, amelynek a hangulata már a világdöntőt idézte.”

„Ha pedig már Spanyolországban voltunk, beneveztünk egy Zuera melletti éles versenyre is, amely egy Euro Challenge futama volt. Ennek azért volt jelentősége, mert a hónap végi világrendezvény résztvevői közül sokan beneveztek rá, így a legnagyobb nevekkel hasonlíthattam össze magam élesben. Miután képes voltam hasonló eredményeket produkálni, azt hiszem kimondhatom, hogy jól sikerült a felkészülésem. Valenciában a célom a döntőbe kerülés, a 34 között pedig már minden megtörténhet. Nagyon bízom benne, hogy ha ott vagyok fejben és rendben megy minden, teljesíthető ez a terv, persze egy technikai sportban szerencse kérdése is a dolog” – vázolta terveit az MHH Rally & Kart Team versenyzője.

 

 

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei:

 

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: