DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Gokart

Czintula Zalán 21. lett az Easykart-döntőn

A 21. helyen zárta az Easykart 60 kategória megmérettetését a magyar Czintula Zalán az olaszországi Lignanóban. A 10 éves versenyző rangos nemzetközi mezőnyben vívta ki a jó eredményt.

Kellemes őszi időjárás köszöntötte az olaszországi Lignanóban megrendezett nemzetközi Easykart döntő résztvevőit. A 13. alkalommal megrendezett eseményre idén több mint 250 versenyző érkezett, legnagyobb számban olaszok, de mellettük cseh, lengyel, orosz, angol, francia, német, osztrák, venezuelai és guatemalai indulók is képviselték hazájukat, míg Magyarországról a 10 éves Czintula Zalán érkezett. A kiváló hangulatot a szép számmal megjelent szurkolók biztosították, akik közül a leghangosabb a közel százfős cseh tábor volt.

easykart



A legnagyobb létszámú mezőny a 9-12 éves korosztály számára kiírt Easykart 60 volt 65 indulóval. Zalán a pénteki időmérőn a 29. helyet szerezte meg, majd a szombati két előfutamban 8. és 13. helyen ért célba. Ezekkel az eredményekkel végül sikerült kivívni az A-döntőben való indulás jogát a 29. helyről.

Vasárnap rendezték meg a C- és B-döntőket, utóbbiból az első 5 versenyző jutott a nap utolsó versenyeként megrendezett Grand Finalba. Itt 34 fiatal tehetség helyezkedett el a rajtrácson, ám két cseh pilótának nem indult el a gépe, melyet a befutott szerelők indítottak el, ezért később a két versenyzőt külső segítség igénybe vétele miatt kizárták. Zalán az első kör végére a 21. helyre jött fel, melyet 12 körös izgalmas verseny végére több ide-oda előzés után sikerült megtartania. Ezzel az eredménnyel Zalán saját és a családi csapat számára is sikeresen zárta az Easykart Grand Finals szereplését és bizonyította vezetői tudását. Az Easykart 60 döntőt végül az élről induló olasz Caglioni Leonardo nyerte a cseh Matej Kacovsky előtt.

20141017_111723 (1)

Képek, videó és bővebb információk: az www.easykart.it és www.easykart.cz oldalakon találhatóak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: