DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Heidfeld egy büntetéssel lett dobogós

Nem elég, hogy csapata egy elképesztő hibával tönkretette Sebastien Buemi versenyét, a svájci ex-F1-es versenyzőt utólagos időbüntetéssel is sújtották, így Nick Heidfeld örökölte meg a dobogós helyet.

Teljessé vált a Sebastien Buemi moszkvai versenyét tönkretevő tragikomédia: a verseny után a stewardok 29 másodperces időbüntetéssel sújtották veszélyes kiengedésért a svájci versenyzőt – egy bokszutca-áthajtásos büntetést konvertáltak másodpercekre, így jött ki a 29-es érték. Pedig csapata már épp eléggé büntette Buemit azzal, hogy a szükségesnél tíz másodperccel tovább tartották a bokszban, mivel rosszul tudták (!) azt, hogy hány másodperc egy kiállás minimumideje.

buemi_moszkva



Az ítélet értelmében Buemi az utolsó pillanatban megszerzett dobogós helyét elveszítette, s egészen a kilencedik helyre esett vissza, aminek következtében az eredetileg negyedik helyen záró Heidfeldnek egyszer végre szerencséje volt, s ha utólag is, de megszerezte Formula-E karrierje első dobogós helyezését.

Egy másik utólagos módosítás értelmében Jean-Eric Vergne-t megfosztották leggyorsabb körétől, s az azokért járó pontoktól, melyeket viszont Buemi örökölt meg. A változtatásokat követően újraírták a ponttáblázatot, melynek élén Nelson Piquet maradt természetesen, di Grassi viszont „előreugrott” a második helyre 17 pont hátrányban honfitársával szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: