DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Tsunoda: Fejlődnöm kell

A VCARB japán versenyzője az austini hétvégét követően elmondta, hogy érzése szerint fejlődnie kell, és nagyobb fokozatba kapcsolna a hátralévő versenyeken.

Yuki Tsunoda szerződésének meghosszabbítását már korábban bejelentették a VCARB csapatnál, melynek értelmében a japán jövőre is a faenzai gárdát erősíti majd.

Szerződéshosszabbítás ide vagy oda, Tsunoda célja természetesen továbbra is az, hogy végső soron a Red Bull nagycsapatánál kapjon lehetőséget. Liam Lawson „visszatérésével” viszont fennáll annak a veszélye, hogy adott esetben inkább az új-zélandit preferálja a Red Bull vezetése, amennyiben Perez leváltása mellett döntenének.



Amikor arról kérdezték Tsunodát, hogy Lawson érkezése miatt változtat-e a megközelítésmódján vagy a mentalitásán, akkor így felelt: „Nem, minden ugyanaz lesz.”

Tsunoda ugyanakkor hozzátette, hogy jobb teljesítményt vár saját magától: „Úgy gondolom, hogy versenyzőként javulnom kell. Komplettebb versenyző szeretnék lenni és több felelősséget kell vállalnom a vezetőség terén – folyamatosan dolgozom ezeken.”

Az Amerikai Nagydíjon Liam Lawson rögtön az első idei versenyén a pontszerző kilencedik helyen ért célba, míg Tsunoda csak a 14. pozícióban zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: