DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Brown: A McLarennél jelenleg nincs hely Bortoletónak

Bortoleto neve már több alkalommal is felmerült egy F1-es lehetőséget illetően, nevelőegyesületénél, a McLarennél viszont jelenleg nincs hely a számára. A wokingi istállónál elégedettek jelenlegi versenyzőikkel, így nem terveznek változtatást.

Zak Brown, a McLaren Racing ügyvezetője az austini hétvége során Gabriel Bortoleto helyzetéről is beszélt. A 20 éves brazil versenyző a McLaren kötelékébe tartozik, és jelen pillanatban vezeti az F2-es bajnoki pontversenyt.



„Bortoleto egy nagyszerű versenyző. Jelen pillanatban az a fő prioritásunk vele kapcsolatban, hogy segítsünk neki az F2-es bajnoki cím megszerzésében – erre koncentrálunk” – mondta Zak Brown.

„Nekünk nincs elérhető ülésünk a számára. Nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi versenyzőinkkel, ugyanakkor soha nem szeretnék valakit visszatartani a karrierjét illetően. Meglátjuk majd, hogy miként alakulnak számára a dolgok.”

„A fő fókusz tehát az F2-es bajnoki címen van, valamint azon, hogy ne tartsuk vissza bármilyen lehetőségtől abban az esetben, ha mi nem tudunk F1-es ülést adni neki. Jelenleg elég valószínűtlennek tűnik, hogy lehetőséget tudjunk biztosítani a számára” – tette hozzá Brown.

Hivatalosan még egy ülés kiadó a 2025-ös F1-es szezonra, a Sauber ugyanis még nem jelentette be Nico Hülkenberg jövő évi csapattársának kilétét. Ugyan időről-időre vannak erős pletykák Valtteri Bottas szerződéshosszabbítását illetően, Gabriel Bortoleto és Franco Colapinto is esélyes lehet az ülésre. Brown szavaiból az egészen tisztán kivehető, hogy nem akadályoznák meg Bortoleto esetleges átigazolását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: